Γιγαντιαία επιχείρηση του Λιμενικού για περισσότερους από 2 τόνους κάνναβης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, 20:49
Γιγαντιαία επιχείρηση του Λιμενικού για περισσότερους από 2 τόνους κάνναβης
Η μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου, με την περιπετειώδη πολύωρη καταδίωξη ταχυπλόου, από τη Βόρεια Κέρκυρα μέχρι τη Τζια!

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το zougla.gr μπορείτε να δείτε το σκάφος με το οποίο οι ναρκέμποροι προσπάθησαν να περάσουν στη χώρα μας πάνω από δύο τόνους χασίς. Η γιγαντιαία επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου απέτρεψε στο να διοχετευθεί στην ελληνική αγορά ναρκωτικών αυτή η τεράστια ποσότητα. 

Το ταχύπλοο σκάφος με το οποίο οι ναρκέμποροι μετέφεραν την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών

Οι τρεις μηχανές του ταχύπλοου σκάφους με το οποίο έγινε η μεταφορά των ναρκωτικών

Μάλιστα η επιχείρηση συνεχίζεται και το βράδυ του Σαββάτου σε οικίες στα Νότια Προάστια και οι αρχές μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε 6 συλλήψεις, 4 Αλβανών και 2 Ιταλών.Η  Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) αξιοποιώντας πληροφορίες από έρευνες πολλών εβδομάδων, πλωτά και ενάερια Μέσα του Λιμενικού ξεκίνησαν να καταδιώκουν ένα ταχύπλοο με τρεις μηχανές 350 ίππων η κάθε μία, έμφορτο με τεράστια ποσότητα χασίς (περισσότεροι από 2 τόνοι) και πλήρωμα 3 ατόμων (2 Αλβανοί και 1 Ιταλός), στα βόρεια της Κέρκυρας.

Οι πάνω από δύο τόνοι χασίς που μετέφεραν οι ναρκέμποροι

Σημειώνεται ότι πρόσφατα δόθηκαν συντεταγμένες περιπολίας στα εναέρια μέσα, καθώς ανέμεναν την κίνηση των ναρκέμπορων στο Ιόνιο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από 48 ώρες, ενώ η καταδίωξη έλαβε χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής(!), ενώ πριν από λίγη ώρα, οι βολές των ελεύθερων σκοπευτών των βατραχανθρώπων της ΜΥΑ/ΛΣ , από ελικόπτερο που πετούσε λίγο έξω από τη Τζια, είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και τη σύλληψη των τριών ανδρών.

Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν όλες οι επιχειρησιακές δυνάμεις του Λιμενικού, με το μεγαλύτερο σκάφος του, το ΠΑΘ 090 να έχει τον συντονισμό. Αξιοποιήθηκαν αεροπλάνα, ελικόπτερα, βατραχάνθρωποι της ΜΥΑ/ΛΣ και στελέχη της δίωξης ναρκωτικών (ΔΙΔΙΝΑΛ).

Η ναυαρχίδα του Λιμενικό Σώματος, είχε τον συντονισμό της τεράστιας επιχείρησης

Τα 'βατράχια' του Λιμενικού ακινητοποίησαν το ταχύπλοο με βολές από αέρος...Τον στρατηγικό έλεγχο της επιχείρησης τον είχε ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Ράπτης. Πρόκειται για τη δεύτερη πολύωρη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, που έρχεται εις πέρας με επιτυχία, και τη σύλληψη των καταδιωκόμενων, μετά από τις συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών που είχαν σημειωθεί τον Απρίλιο στο Ιόνιο. 

Διαβάστε ακόμα:Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, 12:26