Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κορινθία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση. 

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε στην Άνω Αλμυρή και είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με εναέρια και επίγεια μέσα, αλλά και την εντολή για εκκένωση οικισμού της περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Πλέον, λίγο πριν τις 20:00, στο σημείο έχει μειωθεί η ένταση του αέρα, κάτι που κάνει το έργο της Πυροσβεστικής πιο εύκολο, όμως παραμένουν διάσπαρτες εστίες. Παρόλα αυτά, η εικόνα του μετώπου της πυρκαγιάς παρουσιάζει πια, περί τις 20:10, καλύτερη εικόνα, με τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να συνεχίζονται πάντως. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης: 

 

Κλειστή θα παραμείνει και στα δύο ρεύματα με εντολή της Αστυνομίας η επαρχιακή οδός Ισθμού – Επιδαύρου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που καίει ανεξέλεγκτα στην Άνω Αλμυρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συναγερμός έχει σημάνει σε Αλμυρή, Γαλατάκι και Ρυτό, ενώ οι πύρινες φλόγες βρέθηκαν «μια ανάσα» από το γήπεδο Γαλατακίου. Η φωτιά καίει κοντά σε κατοικίες και οι κάτοικοι σε Άνω Αλμυρή, Ρυτό και Γαλατάκι βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, «εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Ρυτό και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε».

Μάλιστα, στάλθηκε και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που είναι στο χωρίο Ρυτό Κορινθίας να εκκενώσουν άμεσα προς την Κάτω Αλμυρή. Η επείγουσα ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: 

«Αν βρίσκεστε στο Ρυτό Κορινθίας εκκενώστε άμεσα προς Κάτω Αλμυρή μέσω Ντράσσας Γαλατάκι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας:https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies »

Το ρωσικό «θηρίο» Beriev στη «μάχη» με την φωτιά

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την ιστοσελίδα korinthostv.gr: 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης