Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στη Βρυσούλα Σχηματαρίου Βοιωτίας ανάμεσα στο Δήλεσι και στο Σχηματάρι, με τις Αρχές να προχωρούν σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Αγίου Γεωργίου, στο Δήλεσι.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν εβδομήντα πυροσβέστες, εκ των οποίων είκοσι οκτώ Ρουμάνοι και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Επί τόπου βρίσκονται δεκαεπτά οχήματα, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να σηκωθούν τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

 

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το eviathema, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, ενώ κινδυνεύουν και κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο σημείο.

 

Στο σημείο μετέβησαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Θήβα, Χαλκίδα, κι ενώ στο σημείο επεμβαίνει και ελικόπτερο Εricsson.

 

 

 

Ενεργοποιήθηκε το 112

Σε συναγερμό πέντε περιφέρειες για πυρκαγιές
Σημειώνεται πως πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου, σε πέντε περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προσοχή χρειάζεται σε:

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Μυτιλήνης, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
– Περιφέρεια Πελοποννήσου
– Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Στις ανωτέρω περιοχές θα συνεχιστούν οι αυξημένες περιπολίες και ήδη εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης