Μελέτη για τη διαχείριση των αποβλήτων σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014, 02:26
Μελέτη για τη διαχείριση των αποβλήτων σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
Με δύο ημερίδες που διοργανώνει σε Αργοστόλι και Κέρκυρα, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αποκτά ενεργό ρόλο στη μελέτη των δυνατοτήτων διαχείρισης των αγροτικών και βιομηχανικών αποβλήτων στα δύο νησιά.

Στο πλαίσιο της δράσης «διά βίου εκπαίδευση για τη διαχείριση των αποβλήτων του αγροτικού και του βιομηχανικού τομέα στα Ιόνια Νησιά», διοργανώνει συναντήσεις με θέμα τη διαχείριση αποβλήτων και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των επιχειρήσεων με χρήση νέων μεθόδων και τεχνολογιών και στόχο την ενημέρωση των επιχειρηματιών του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα που δραστηριοποιούνται στα Ιόνια Νησιά.

Στην Κέρκυρα, η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 09:30 στο Φαληράκι, ενώ στο Αργοστόλι θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Μαρτίου στις αίθουσες του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (τέρμα λεωφ. Τρίτση, Αργοστόλι).

Στο πλαίσιό της θα παρουσιαστεί και η σχετική διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα: http://ionianagrowaste.webnode.gr/

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα συμβάλλει στη διαρκή και επικαιροποιημένη ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων και της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των αποβλήτων του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα, στο νέο νομικό πλαίσιο περιβαλλοντικής αδειοδότησης, καθώς και στις τεχνολογίες αιχμής για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την προστασία των ιδιαίτερων νησιωτικών οικοσυστημάτων και την αειφόρο ανάπτυξη.

Πρόγραμμα Ημερίδας

09.30-10.00: Προσέλευση - εγγραφή συμμετεχόντων

10.00-10.30: Έναρξη Ημερίδας - Χαιρετισμοί

10.30-10.40: Ενημέρωση επί του προγράμματος «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως διεθνούς πόλου εκπαίδευσης και καινοτομίας» και της Δράσης «Διά βίου εκπαίδευση για τη διαχείριση των αποβλήτων του αγροτικού και του βιομηχανικού τομέα στα Ιόνια Νησιά».

10.40-11.00: Η σημασία της σωστής διαχείρισης των αποβλήτων και των απορριμμάτων επιχειρήσεων πρωτογενούς τομέα φυτικού κεφαλαίου (Επίκουρος Καθηγητής Παύλος Μπουχάγιερ, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Υπεύθυνος Δράσης)

11.00-11.40: Επεξεργασία και αξιοποίηση των αποβλήτων βιομηχανίας γάλακτος (Καθηγητής Βασίλειος Γκέκας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου)

11.40-12.00: Παρουσίαση ενημερωτικής πλατφόρμας για την επεξεργασία και τη διαχείριση αποβλήτων αγροτικού τομέα στα Ιόνια Νησιά (Καθηγήτρια Εφαρμογών Ευσταθία Σκώττη, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων).

12.00-12.20: Συζήτηση

12.20-12.30: Κλείσιμο Ημερίδας

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

ΠΗΓΗ: corfupress.com

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014, 02:26