Τρικάκια πέταξαν έξω από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη που βρίσκεται σε περιοχή των βορείων προαστίων, μέλη του Ρουβίκωνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική που εφαρμόζει η Γερμανία στο θέμα προσφυγικό –  μεταναστευτικό.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο του Ρουβίκωνα όπως δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανείς δε θα έβαζε το παιδί του σε μία βάρκα, εκτός κι αν η θάλασσα είναι ασφαλέστερη απ’ τη γη.

Warsan Shire «Πατρίδα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό, φαίνεται πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αδυνατούν να καταλάβουν. Από το 2015 που η εισροή των προσφύγων στην Ευρώπη ήταν στο αποκορύφωμά της, μέχρι σήμερα πολύ λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στην πολιτική των ηγετών της Ε.Ε., και κυρίως της κυρίαρχης δύναμης, της Γερμανίας, που να σέβονται και να εφαρμόζουν ανθρωπιστικές μεθόδους για την αποδοχή των προσφύγων στην ξένη για αυτούς ήπειρο. Αντιθέτως, η Γερμανία αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως ένα κινητό πρόβλημα, ένα μπαλάκι ευθυνών, που οι χώρες της Ε.Ε. Πετάνε η μία στην άλλη αποφεύγοντας το χρέος που έχουν απέναντί τους, να τους αντιμετωπίσει ως αυτό που είναι, και τίποτα άλλο. Αυτή η πολιτική ανάθεσης και επαναπροώθησης του προβλήματος μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Και όχι μόνο, ξεκίνησε το 2016, με τη Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που προέβλεπε την ελεγχόμενη κατανομή προσφύγων μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, αλλά κυρίως θα στήριζε την Τουρκία με 2 δις ευρώ, προκειμένου να δημιουργηθούν οι υποδομές να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και να τους προσφέρουν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης (φαΐ, στέγη) αλλά και σε μία αξιοπρεπή καθημερινή ζωή. Προφανώς και θεωρητικά η συμφωνία φαντάζει όαση μέσα σε βομβαρδισμένη έρημο, ωστόσο πρακτικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ, αφού η Γερμανία, και συνεπώς η Ε.Ε., δεν παρείχε αυτά τα χρήματα για την υποδοχή και επανένταξη των προσφύγων στην κοινωνία. Αυτός ήταν και ο ακρογωνιαίος λίθος της λογικής του “επαναπροωθούμενου προβλήματος”, αυτού που δεν έχει καμία ανθρώπινη υπόσταση, δε βιώνει πόνο και ξεριζωμό, παρά μπορεί να μετατοπιστεί από μέρος σε μέρος, χώρα σε χώρα.

Ενώ λοιπόν, πριν από κάποια χρόνια η κυρία καγκελάριος δήλωσε για τους πανικόβλητους ηγέτες της Ε.Ε. “μπορούμε να το κάνουμε” και να βρεθεί μία ενιαία Ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, φαίνεται ότι, όχι απλώς δε μπορούν να βρουν μια λύση με τα ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά που ισχυρίζονται ότι διέπουν το Δυτικό πολιτισμό, αλλά είναι εντελώς ανίκανοι να παρέχουν οποιαδήποτε λύση που δε θα περιλαμβάνει νεκρά τρίχρονα σε αμμουδιές και παιδιά να φιλούν παγωμένη τη μητέρα τους, αντιμετωπίζοντας το άγνωστο. Από το 2015 μέχρι το 2019 καταγράφηκαν 15.000 πνιγμοί στη Μεσόγειο. 15.000 άνθρωποι άφησαν πίσω τους την κόλαση, μόνο για να βρουν τον θάνατο. Η κυρία Μέρκελ και το σινάφι της ωστόσο, δεν δακρύζει με τους θανάτους των “πληβείων”, άλλωστε “θεωρητικά, κανείς πρόσφυγας δεν θα πρέπει να φτάνει στη Γερμανία”. Με το θάνατο αυτών των ανθρώπων που χωράνε σε ένα σακίδιο όλη τους τη ζωή, δεn χρειάζεται να εξεταστούν παραπάνω χιλιάδες αιτήσεις ασύλου, ούτε η δευτερογενής μετανάστευση θα απειλήσει άμεσα το ισχυρό κράτος σας.

Κοιμηθείτε ήσυχοι απόψε ευρωπαίοι νοικοκυραίοι. Η βάρκα βούλιαξε, το “κέντρο υποδοχής” κάηκε, το φορτηγό έλιωσε το παιδάκι, και άλλοι πέθαναν από το κρύο. Δεν θα αλλοιώσει κανείς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό σας.

ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης