Μετά τα δημοσιεύματα του «Guardian» και του BBC, που καταγγέλλουν την αστυνομία για «βασανιστήρια» εις βάρος μελών αντιρατσιστικής κίνησης και «σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη στους «Financial Times», με την οποία απαντά ότι οι αστυνομικοί που διάκεινται φιλικά στη Χρυσή Αυγή είναι μεμονωμένοι και πως η ΕΛ.ΑΣ. κάνει τεράστια προσπάθεια για να περιορίσει την ακροδεξιά βία.

Ο Ν. Δένδιας επέμεινε στην άρνησή του ότι υπήρξαν βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, μετά τις συμπλοκές στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ μιλώντας στη Βουλή την Πέμπτη είχε προαναγγείλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του «Guardian», κατηγορώντας την εφημερίδα για υποβολιμαίο δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο Νίκος Δένδιας παραδέχθηκε ότι κάποιοι αστυνομικοί μπορεί να διάκεινται φιλικά στο νεο-φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, ωστόσο επέμεινε ότι το Σώμα σε γενικές γραμμές αντιτάσσεται και τόνισε ότι η επίσημη πολιτική είναι να αντιμετωπίζεται η βία, από όπου κι αν προέρχεται, ως έγκλημα.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης