Την κάλυψη του ποσού που απαιτείται για την καταβολή του εφάπαξ όσων δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα, με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και τον υφυπουργό Οικονομικών Φ.Σαχινίδη.

Με βάση τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ το ποσό που πρέπει να εξασφαλίσει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, για την καταβολή του εφάπαξ όσων περιμένουν στη λίστα τα τελευταία δυο χρόνια ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ ενώ για να πληρωθούν τα εφάπαξ όλων όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί, θα απαιτηθούν 1,7 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός των Οικονομικών διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη των αναγκών του Ταμείου και την αποπληρωμή των δικαιούχων.

Εντωμεταξύ το ΙΚΑ αποφάσισε να να προχωρήσει στην έγκριση χρήσης ομολόγων και στη διενέργεια δύο συναλλαγών Repos συνολικού ύψους 550 εκ. ευρώ, προκειμένου προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του Ιδρύματος.

Το πρώτο repos είναι αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ και διάρκειας 41 ημερών, με ημερομηνία έναρξης 10-3-2011 και το δεύτερο 300 εκατομμυρίων ευρώ, διάρκειας 44 ημερών, με ημερομηνία έναρξης 14-3-2011, ενώ τις μειοδότριες Τράπεζες, που θα υποδείξει ο ΟΔΔΗΧ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης