Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η κρίσιμη απόφαση του ΣΤ’  Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για το θέμα της άδειας Κουφοντίνα. 

Πριν από λίγο συζητήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, η αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που «έκοψε» την χορήγηση της νέας άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώπιον του ΣΤ´ Ποινικού Τμήματος που συνεδρίασε εν συμβουλίω. Νωρίτερα είχε κατατεθεί στο Συμβούλιο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου για την άσκηση της αναίρεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου θα πρέπει να αναιρεθεί τονίζοντας πως και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται πιθανότατα έως το τέλος της εβδομάδας. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όση ώρα συνεδρίαζε το Ποινικό Τμήμα ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο της συνεδρίασης και πέριξ του Αρείου Πάγου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης