«Καλημέρα σας, είμαι ο πατήρ Θεόκλητος από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι από το Ταμείο Κληρικών έχει προκύψει ένα ποσό ύψους 80.000 ευρώ που πρέπει να σας επιστραφεί. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει να διεκπεραιωθούν ορισμένες διαδικασίες».

Αυτός ήταν ο αρχικός τρόπος προσέγγισης ενός 45χρονου ρομά από την Αγία Βαρβάρα Αττικής σε ιερωμένους της Μεσσηνίας, προκειμένου να τους αποσπάσει χρήματα. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις τα κατάφερε, υφαρπάζοντας συνολικά από μια μοναχή κι έναν ιερέα 17.950 ευρώ. Αν και στήθηκε επιχείρηση της Αστυνομίας με ένα από τα θύματά του, δεν στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθεί κι έτσι ο 45χρονος αναζητείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, ο 45χρονος απατεώνας επικοινώνησε στα τέλη του Φεβρουαρίου τηλεφωνικά με 65χρονο ιερέα εκκλησίας σε χωριό της περιοχής της Θουρίας. Χρησιμοποιώντας προσωπικά του στοιχεία, τον ενημέρωσε ότι πρέπει να του επιστραφεί το ποσό των 80.000 ευρώ.

Ο 65χρονος ιερέας πείσθηκε και δύο φορές κατέθεσε σε τράπεζα συνολικά 15.000 ευρώ. Μάλιστα, ο απατεώνας «Θεόκλητος», αφού είδε ότι ο ιερέας ενέδωσε, του ζήτησε να κάνει και τρίτη κατάθεση, άλλα 12.000 ευρώ.

Αυτό κίνησε τις υποψίες γνωστών του ιερέα, που του ζήτησαν να διερευνήσει την υπόθεση και επικοινωνώντας με τη Μητρόπολη, διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο συνέβη και με μία 69χρονη μοναχή σε Ιερά Μονή κοντά στην Καλαμάτα. Ο απατεώνας, επικαλούμενος και πάλι επιστροφή χρημάτων, ζήτησε στις 14 Μαρτίου από τη μοναχή να καταθέσει 5.000 ευρώ. Από την 69χρονη κατάφερε να αποσπάσει 2.950 ευρώ.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας προσπάθησε να στήσει ραντεβού – παγίδα ενός από τα θύματα με τον 45χρονο, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε δυνατό, με αποτέλεσμα ο δράστης να αναζητείται.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης