Έργα βελτίωσης ύδρευσης και περιβαλλοντικών υποδομών σε Καλαμάτα και Οιχαλία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018, 04:33
Έργα βελτίωσης ύδρευσης και περιβαλλοντικών υποδομών σε Καλαμάτα και Οιχαλία
Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 201.691.821,39 ευρώ, ενεργοποιούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση για 99 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας και κτηριακών υποδομών.

Ειδικότερα, η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Όπως έχει επισημάνει ο κ. Χαρίτσης, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με τη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η μεγάλη ανταπόκριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη για τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στις προσκλήσεις του «ΦιλόΔημου» και το αποτέλεσμα ξεπερνά και τις πιο υπεραισιόδοξες προσδοκίες.

Ο Δήμος Καλαμάτας ενισχύεται με 3 εκατομμύρια ευρώ για έργα βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης και με 2.450.000 ευρώ για έργα βελτίωσης αποχέτευσης ακαθάρτων. Αντίστοιχα, ο Δήμος Οιχαλίας για έργα στο δίκτυο ύδρευσης ενισχύεται με 2.076.612 ευρώ.

Πηγή: tharrosnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018, 04:33