Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στο στην περιοχή Ακριτοχώρι, του δήμου Πύλου – Νέστορος, στην Μεσσηνία, χωρίς ωστόσο να απειλεί μέχρι στιγμής κάποιον οικισμό.

Μάλιστα χθες, υπήρξε εισήγηση από την Υπηρεσία για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό της Χρυσοκελαριάς, ωστόσο οι τοπικές Αρχές δεν το έκριναν σκόπιμο και τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις και ειδικότερα 115 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ρίψεις νερού πραγματοποιούν το πρωί της Κυριακής τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα (2 CL215 και δύο Air Tractors) και δυο ελικόπτερα (ένα Erickson κι ένα Mi8).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούσαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν ώστε να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της Αυτοδιοίκησης.

Εμπρησμό εξετάζει το Ανακριτικό της Καλαμάτας

Να σημειωθεί ότι ήδη το ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Καλαμάτας, καθώς και το Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού(Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης