Άγνωστο παραμένει αν θα ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών στο Μεσσηνιακό κόλπο από τις Κιτριές έως και τη Μικρή Μαντίνεια, κι αυτό γιατί ενώ επρόκειτο για κορυφαίας σημασίας και σπουδαιότητας έργο, όλα δείχνουν ότι ξέμεινε από πιστώσεις. Η δε σπουδή που είχε επιδειχθεί από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου και το πιεστικό του χρόνου ολοκλήρωσης, λόγω της λήξης του ΕΣΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2015, απλώς εξανεμίστηκαν…

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από αναφορές που έκανε χθες σε κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αγωνιούν μετά την καταστροφή των περιουσιών τους από τη διάβρωση, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα τελειώσουμε στις Κιτριές και δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσουμε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα, έχουμε καταθέσει ένα λογαριασμό εδώ και τρεις μήνες περίπου, δεν έχει πληρωθεί. Τώρα θα καταθέσουμε κι ένα δεύτερο και θα κάνουμε διακοπή (εργασιών), αν δεν πληρωθεί και αυτός ο λογαριασμός».

Τα προβλήματα χρηματοδότησης έχουν ήδη φρενάρει τις εργασίες, αν και πολλά μηχανήματα έργων βρίσκονται σε διάφορα σημεία. Έτσι, παραμένει άγνωστο αν συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στη θέση «Πλαγιά» και σε άλλα σημεία. Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως «αν πληρωθούμε, θα συνεχίσουμε. Υπάρχει τεχνική μελέτη, ήδη έχουμε ξεκινήσει στο Αρχοντικό. Θα συνεχίσουμε και στο Αρχοντικό και στην Αβία, αλλά αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου».

Σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνει συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας με τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου, προκειμένου να καθοριστεί η παρέμβαση και ο τρόπος εκτέλεσής της στη θέση «Πλαγιά» Κιτριών, ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της γραφικής αυτής παραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης