«Στο πόδι», για να μην πάρουν τα όπλα στις τοπικές τους κοινωνίες, για τις ζωές και τις περιουσίες τους, βρίσκονται οι κάτοικοι των Φιλιατρών και του Κοπανακίου, απαιτώντας τη συνέχιση λειτουργίας των εκεί αστυνομικών τμημάτων.

Χθες και προχθές διεξήχθησαν ενημερωτικές συζητήσεις – συγκεντρώσεις στα Φιλιατρά και το Κοπανάκι αντίστοιχα, όπου τόσο ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων όσο και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και κάτοικοι εκδήλωσαν την απόλυτη αντίθεση και τη σφοδρή αντίδρασή τους στην πρόταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, η οποία περιλαμβάνει «λουκέτο» στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, καθώς και σε εκείνο των Γαργαλιάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τραπέζι των συζητήσεων τονίστηκε η ιδιαιτερότητα του Δήμου, με την τεράστια γεωγραφική έκταση, τον πληθυσμό και το πλήθος μεταναστών και λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την περιοχή, τέθηκαν οι μορφές αντίδρασης και κινητοποίησης, ώστε να γίνει αισθητό το μήνυμα των τοπικών κοινωνιών από την κυβέρνηση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ για το θέμα των αστυνομικών τμημάτων, όπως είπε ο κ. Κατσίβελας, θα συνεδριάσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, θα ετοιμαστεί φάκελος με την πρόταση και το αίτημα του Δήμου και σύσσωμης της κοινωνίας της Τριφυλίας για την αναγκαιότητα παραμονής σε λειτουργία των υπαρχόντων αστυνομικών τμημάτων! Παράλληλα, δε, θα ζητηθεί από όλους τους βουλευτές, τους πολιτικούς και τα κόμματα να λάβουν επίσημη θέση για τα προωθούμενα «λουκέτα».

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης