«Η φυσικοχημική ρύπανση, η οποία διαπιστώθηκε στη μοναδική πηγή υδροδότησης του Αιτωλικού, απορρέει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Μεσολογγίου, με αφορμή το πρόβλημα στην υδροδότηση του Αιτωλικού, που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Πάντως, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Αιτωλοακαρνανίας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου πραγματοποίησαν δειγματοληψία από το σημείο όπου διαπιστώθηκε η ρύπανση, αποστέλλοντας δείγματα σε ειδικευμένα εργαστήρια, προκειμένου να υπάρξουν έγκυρα και άμεσα αποτελέσματα ελέγχου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η συνδρομή του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για τον ίδιο σκοπό.

Όσον αφορά στις ενέργειες του Δήμου, τονίζεται ότι «ελήφθησαν άμεσα μέτρα για τη χορήγηση ασφαλούς πόσιμου νερού στους δημότες του Αιτωλικού, όπως εμφιαλωμένο νερό, μίσθωση βυτιοφόρων μεταφοράς, πλήρωση δεξαμενών ύδατος, ενώ δρομολογήθηκαν έργα υδροδότησης με εναλλακτικά δίκτυα από όμορες περιοχές, τα οποία κατασκευάζονται ήδη».

Ακόμη, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «για την οριστική επίλυση του προβλήματος του νερού στο Αιτωλικό, που ταλανίζει την τοπική κοινωνία για περισσότερα από 10 χρόνια, η δημοτική αρχή κινήθηκε από την πρώτη στιγμή της θητείας της, οργανωμένα, εξασφαλίζοντας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έργα ύψους 2.770.000 ευρώ». Τα έργα αυτά, σύμφωνα με τον Δήμο, «έχουν ως σκοπό την οριστική λύση στη βελτίωση της ποιότητας νερού, καθώς επίσης την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης της ανατολικής συνοικίας Αιτωλικού, τα οποία δημοπρατούνται άμεσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης εξασφαλίστηκε από τις 22 Νοεμβρίου 2016 το ποσό των 100.000 ευρώ, για ορισμό τεχνικού συμβούλου, προκειμένου να διερευνηθούν εναλλακτικές πηγές υδροδότησης του Αιτωλικού, όπως για παράδειγμα από τον Εύηνο ποταμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης