Μεσολόγγι: Πέντε χρόνια κάθειρξη για τον θάνατο του 8χρονου Γιώργου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, 02:12
Μεσολόγγι: Πέντε χρόνια κάθειρξη για τον θάνατο του 8χρονου Γιώργου
Αυλαία για τον δικαστικό μαραθώνιο που ξεκίνησε μετά το τραγικό τροχαίο του Φεβρουαρίου του 2007.

O δικαστικός Γολγοθάς για την οικογένεια Ρήγα από το Μεσολόγγι που πριν από επτά χρόνια έχασε σε τροχαίο το 8χρονο αγγελούδι της συνεχίστηκε πριν λίγες μέρες με την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στο Αγρίνιο.

Από τη στιγμή του τραγικού τροχαίου, η οικογένεια του παιδιού βρίσκεται σε μια διαρκή δικαστική διαμάχη με τον οδηγό του μοιραίου αγροτικού που παρέσυρε και σκότωσε το παιδί ενώ έπαιζε , στην οδό Μάνας στο Μεσολόγγι, μπροστά στα μάτια του πατέρα του, στις 14 Φεβρουαρίου του 2007.

Από τότε η οικογένεια αγωνίζεται ασταμάτητα για την τιμωρία του οδηγού σα να μην πέρασε ούτε μια μέρα από το μοιραίο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στο μικρό παιδί.

Για τον πατέρα του μικρού Γιώργου Ρήγα, που βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από τις ρόδες του μοιραίου αγροτικού , η τιμωρία του οδηγού ήταν σκοπός ζωής και υποχρέωση στη μνήμη του παιδιού του. Την περίοδο μετά από το τροχαίο ο τραγικός πατέρας του 8χρονου, επιχείρησε να δώσει κάθε δυνατή δημοσιότητα στο θέμα, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού και τονίζοντας πως το συμβάν δεν ήταν ατύχημα αλλά προκλήθηκε από εσκεμμένη ενέργεια του οδηγού με τον οποίο, όπως λέει, είχε προηγούμενα.

Τον Νοέμβριο του 2010 ο οδηγός του αγροτικού καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση από το αρμόδιο δικαστήριο της Αμαλιάδας.

Η κατηγορία που τον βάρυνε μετετράπη από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν δέχθηκε η οικογένεια που μιλά για θάνατο που προήλθε από άτομο που ήθελε να προξενήσει κακό.

Τότε, το πρωί της ημέρας της δίκης και πριν ξεκινήσει η διαδικασία, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στα δικαστήρια της Αμαλιάδας. Ο πατέρας του παιδιού επιτέθηκε και χτύπησε με γροθιά τον κατηγορούμενο, ενώ στη συνέχεια το Δικαστήριο μετετράπη σε «ρινγκ». Για πέντε περίπου λεπτά παράγοντες της δίκης, συγγενείς και δικηγόροι συνεπλάκησαν και τα χειρότερα απεφεύχθησαν με παρέμβαση των αστυνομικών.

Οι γονείς του μικρού Γιώργου με τον συνήγορο του κ. Παντελή Βαμβακά προχώρησαν σε νέες νομικές διαδικασίες και η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο του Αγρίνιου, με τον οδηγό του αυτοκινήτου να αντιμετωπίζει και πάλι κακουργηματική κατηγορία. Προηγήθηκαν δυο βουλεύματα για την παραπομπή του οδηγού και οι προσφυγές του κατηγορουμένου για αναίρεση απερρίφθησαν. Η κατηγορία αφορούσε σε παρακώλυση – διατάραξη συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο και η οικογένεια υποστηρίζει πως με τον τρόπο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος τη στιγμή του τροχαίου, είχε επίγνωση τον κινδύνων που προκαλούσε και το έπραττε για να προκαλέσει τον πατέρα που βρίσκονταν απέναντι από το παιδί του στον ίδιο δρόμο, παρ’όλα αυτά όμως προκάλεσε την παράσυρση και τον θάνατο του μικρού αγοριού.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε τελικά πριν από λίγες μέρες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο του Αγρινίου (τέσσερις ένορκοι και τρεις τακτικοί δικαστές) , που ομόφωνα επέβαλλε στον οδηγό του αυτοκινήτου ποινή κάθειρξης πέντε ετών για το αδίκημα της διατάραξης συγκοινωνίας με ενδεχόμενο δόλο. Πρόκειται για μια από τις λίγες ποινές που επιβάλλονται για το λόγο αυτό (ανάλογες περιπτώσεις ήταν για το ατύχημα στα Τέμπη κ.α. υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο) και τα μέλη του δικαστηρίου πείστηκαν από όσα υποστήριξε η υπεράσπιση της οικογένειας και συγκεκριμένα ο δικηγόρος Παντελής Βαμβακάς και δεν δέχτηκε τα επιχειρήματα του κατηγορουμένου , ότι δηλαδή επρόκειτο για ατύχημα από αμέλεια, κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Πως έγινε η παράσυρση του 8χρονου

Ο μικρός Γιώργος βρισκόταν τη μοιραία μέρα σε δρόμο κοντά στο σπίτι του στην οδό Μάνας στο Μεσολόγγι, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος. Ο πατέρας του 8χρονου παιδιού, υποστηρίζει πως ο οδηγός χτύπησε το παιδί του μετά από προκλητική οδήγηση που έκανε με το αυτοκίνητό του και στην προσπάθειά του να προκαλέσει τον ίδιο (σ.σ. οι δύο άνδρες κατά τον κ. Ρήγα είχαν προηγούμενα).

Μάλιστα στις αναφορές που έχει κάνει (μέχρι και στο γραφείο του πρωθυπουργού) υποστηρίζει πως ο οδηγός χτύπησε το παιδί, το παρέσυρε αλλά δεν σταμάτησε. Προσπάθησε να διαφύγει διαπιστώνοντας ότι γύρω δεν υπήρχαν μάρτυρες , κάνοντας όπισθεν και τότε ξαναχτύπησε το παιδί σκοτώνοντας το. Ο πατέρας μετέφερε το παιδί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στη συνέχεια στο ΠΠΝΠ όμως ήταν αργά. Μάλιστα δεν κατάφεραν καν να κάνουν δωρεά οργάνων, αν και οι γονείς είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Γεγονός»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, 02:13