Σκούτερ, κράνη, όπλα, ειδική κονκάρδα και κάρτες με το όνομα και το τηλέφωνό τους! Οι αστυνομικοί της γειτονιάς ξεκίνησαν από σήμερα τις περιπολίες σε 57 γειτονιές του Λεκανοπεδίου της Αθήνας αλλά και στην περιφέρεια.

Στόχος ένας. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και η καθημερινή, διαπροσωπική επαφή με τους αστυνομικούς της γειτονιάς, στους οποίους μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να κάνουν τα παράπονά τους, καταγγελίες και να προστρέχουν για βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αττική, ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους 114 αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν το δικό τους γραφείο μέσα στα τοπικά αστυνομικά τμήματα. Οι βάρδιές τους είναι πρωί και βράδυ. Κινούνται σε ομάδες των δύο ατόμων, καθένας με το δικό του σκούτερ, στο οποίο αναγράφεται «Αστυνομικός Γειτονιάς». Φορούν κράνος, έχουν υπηρεσιακό όπλο και κινητό τηλέφωνο, ενώ μοιράζουν στους πολίτες κάρτες με το τηλέφωνο και το όνομά τους.

Ο θεσμός δεν αφορά βέβαια μόνο στο λεκανοπέδιο αλλά και στην περιφέρεια, με τις δυνάμεις των απασχολούμενων αστυνομικών να είναι εμφανώς λιγότερες και να κατανέμονται ως εξής: Θεσσαλονίκη 28, Κρήτη 4, Πελοπόννησος 8, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 8, Κεντρική Μακεδονία 4, Θεσσαλία 12, Στερεά Ελλάδα 8, Ήπειρος 10, Ιόνια Νησιά 4, Δυτική Ελλάδα 8 και Νότιο Αιγαίο 10.

Ειδικά ενημερωτικά έντυπα, όπου θα αναγράφονται οι αρμοδιότητες των αστυνομικών της γειτονιάς, θα μοιραστούν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ ειδικό banner θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα astynomia.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης