Μετά τις εκλογές η δίκη για την έκτακτη εισφορά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009, 20:52
Μετά τις εκλογές η δίκη για την έκτακτη εισφορά
Για μετά της εκλογές αναβάλλεται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η προγραμματισμένη για τις 29 Σεπτεμβρίου εκδίκαση της πρώτης αγωγής κατά της έκτακτης εισφοράς.
Υπενθυμίζεται, ότι μετά τον μεγάλο αριθμό των προσφυγών που κατατέθηκαν στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας κατά της έκτακτης εισφοράς, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Κ.Πετρόπουλος προσδιόρισε την εκδίκαση της πρώτης προσφυγής για τις 29 Σεπτεμβρίου 2009.
Η απόφαση που θα εκδοθεί επί της πρώτης αυτής προσφυγής θεωρείται ότι θα αποτελέσει «πιλότο» για τις υπόλοιπες αγωγές που έχουν κατατεθεί.

Όπως είναι γνωστό, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων έχει τη δυνατότητα νομοθετικά σε υποθέσεις μείζονος σπουδαιότητας ή υποθέσεις που ενδιαφέρουν μεγάλο αριθμό πολιτών ή είναι ομαδικές καταθέσεις προσφύγων με το ίδιο αντικείμενο, να προσδιορίζει την εκδίκαση του πρώτου πακέτου αιτήσεων με διαδικασίες «εξπρές».

Όμως, την 29η Σεπτεμβρίου λόγω της προεκλογικής περιόδου και τον παρεμβάσεων που έχουν ασκηθεί επί της αγωγής αυτής (Συνήγορος του Φορολογούμενου, κ.λπ.), η δικαστής θα ανέβει στην έδρα και θα αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης για μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009, 20:52