Μεταφορά τροφίμων σε επιβάτες και πλήρωμα του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015, 16:10
Μεταφορά τροφίμων σε επιβάτες και πλήρωμα του «Βιτσέντζος Κορνάρος»
Δαπάνη, ύψους 35.000 ευρώ, για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» που έχει προσαράξει στην Κάσο, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε έκτακτη συνεδρίασή της το μεσημέρι και έπειτα από συνεννόηση του περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την 95 ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής).

Οι 227 επιβάτες και το πλήρωμα του «Βιτσέντζος Κορνάρος» βρίσκονται για τρίτη ημέρα στο πλοίο, το οποίο προσάραξε σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά για Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν για άλλο ένα βράδυ στο πλοίο, αφού το ρυμουλκό που θα σπεύσει προς βοήθεια δεν αναμένεται να φτάσει στο σημείο της προσάραξης νωρίτερα από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε αναμένεται βελτίωση του καιρού. Ως εκ τούτου, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στο νησί της Κάσου, για να διατεθούν στους επιβάτες, μεταξύ των οποίων είναι και μικρά παιδιά.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Φιλήμονα Ζαννετίδη, ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη 20.000 ευρώ για τα είδη διατροφής και 15.000 ευρώ για τη μεταφορά τους στο νησί, που θα γίνει με super puma ή άλλου τύπου στρατιωτικό αεροσκάφος.

Η λίστα των απαιτούμενων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από τον δήμο Κάσου, σε συνεννόηση με τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» και καταβάλλονται προσπάθειες να μεταφερθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015, 16:22