Μέσα στο 2015 εκτιμάται ότι θα γίνουν οι πρώτες μεταμοσχεύεις πνευμόνων-καρδιάς στην ανακαινισμένη Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. Ο διευθυντής της Κλινικής, Γεώργιος Δρόσος, ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις σχετικά με την έναρξη των μεταμοσχεύσεων είπε:

«Πρόσφατα πήραμε την άδεια των μεταμοσχεύσεων. Ευελπιστούμε να βάλουμε τις βάσεις για να γίνουν οι μεταμοσχεύσεις. Ήδη αρχίσαμε από 1ης Οκτωβρίου όλον τον προμεταμοσχευτικό και μεταμοσχευτικό έλεγχο. Ελπίζουμε ότι μέσα στο 2015 θα μπορέσουμε να δώσουμε και το χειρουργικό σκέλος δηλαδή μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων. Μία μεταμόσχευση πνεύμονα στο εξωτερικό κοστίζει περίπου 300.000 μόνο η νοσηλεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ανέφερε ότι στην Καρδιοχειρουργική Κλινική γίνονται περίπου 750 εγχειρήσεις καρδιάς και πνευμόνων τον χρόνο και ότι η θνητότητα και οι επιπλοκές είναι μέσα στα αναμενόμενα διεθνή πλαίσια.

«Έχουμε υπολογίσει το κόστος των επεμβάσεων που είναι πολύ κατώτερο αυτών που δίνει το κράτος και είμαστε ουσιαστικά, λογιστικά κερδοφόρο τμήμα στο Νοσοκομείο. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να αυξήσουμε έστω και κατ΄ ολίγον την παραγωγικότητά μας, να μειώσουμε έστω και κατ΄ ολίγον τη θνητότητα και αυτό ελπίζουμε κάποτε να μπορέσει να γίνει αντιληπτό από την πολιτεία, ούτως ώστε να μας βοηθήσει να επεκταθούμε σαν τμήμα» πρόσθεσε ο κ. Δρόσος.

Πηγή: seleo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης