Μεταναστευτικό και κορωνοϊος…. οδηγούν σε μαρασμό την εστίαση της Λέσβου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, 16:38
Μεταναστευτικό και κορωνοϊος…. οδηγούν σε μαρασμό την εστίαση της Λέσβου

Τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους παρέδωσαν συμβολικά καταστηματάρχες της εστίασης στην Μυτιλήνη, σε κινητοποίηση που έγινε το πρωί στην πλατεία Σαπφους.

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε και σε άλλα μέρη του νησιού όπως σε Πλωμάρι και Καλλονή.

Ο κλάδος της εστίασης είναι κλειστός από τις αρχές Οκτωβρίου στην Μυτιλήνη και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, δεν επαρκούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων που τρέχουν.

Αυτό επισημαίνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, μέλη του Σωματείου «Ασπίδα» που είχε τον συντονισμό της κινητοποίησης.

Ο Πρόεδρος του σωματείου Νικος Γιαννακας σε δηλώσεις που έκανε στο LesvosPost τόνισε ότι τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί καθώς το χρονικό διάστημα που μένουν κλειστά τα καταστήματα είναι μεγάλο ενώ κι εκείνο που ήταν ανοιχτά δούλεψαν με το 50% της δυναμικότητας, ενώ ο κλάδος της εστίασης στην Λέσβο πλήττεται εδώ και χρόνια και από το μεταναστευτικό.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα μέτρα μέχρι σήμερα δεν είναι επαρκή. Οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους.», ανέφερε ο κ. Γιαννακας.

Τα κλειδιά αποστέλλονται στην κυβέρνηση και οι λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι κάτω από τις πόρτες των κλειστών καταστημάτων ή σε κάποια συρτάρια...

 

 

Πηγή: Lesvospost.gr  

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, 16:38