Μετανάστες συνεχίζουν να εισέρχονται στην Ελλάδα - Χιλιάδες περιμένουν στα σύνορα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020, 21:02
Μετανάστες συνεχίζουν να εισέρχονται στην Ελλάδα - Χιλιάδες περιμένουν στα σύνορα

Παρά απαγορευτικά μέτρα που έχουν ληφθεί στον Έβρο από Αστυνομία και Στρατό για να εμποδιστεί η είσοδος των μεταναστών, αρκετοί βρίσκουν τρόπο και περνούν τα σύνορα. Τα συγκεκριμένα πλάνα λήφθηκαν στον επαρχιακό δρόμο Ορεστιάδας – Καστανίων και δείχνουν ομάδα ατόμων να βαδίζουν προς την Ορεστιάδα.

 

 

Δύσκολη νύχτα στις Καστανιές. Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στα σύνορα

Χιλιάδες άτομα παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά, η οποία καθημερινά ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας, με διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα, ενώ και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής ενημερώθηκαν να είναι σε ετοιμότητα.

Σήμερα, οι αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γραμμή ελέγχου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου πέραν της οριογραμμής του τελωνείου, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τείχος.

Ωστόσο, παρά τα συνεχώς ενισχυόμενα μέτρα ασφαλείας, ομάδες ατόμων επιχείρησαν, νωρίς το απόγευμα, να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι δυνάμεις φρούρησης να "απαντήσουν" με δακρυγόνα στις πέτρες, τα ξύλα και τα χημικά, που έρχονταν από απέναντι.

Με φωτιές και αυτοσχέδιες σκηνές, οι συγκεντρωμένοι στην άλλη πλευρά των συνόρων προσπαθούν να "ξορκίσουν" το τσουχτερό κρύο και την υγρασία, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο τελωνείο των Καστανεών.

Στις Καστανιές, οι κάτοικοι έδειχναν εξοικειωμένοι με τη διαφορετική αυτή κινητικότητα που καταγράφεται στα σύνορα καθώς η παρουσία μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή είναι στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε επίσης: Το zougla.gr στις Καστανιές Έβρου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020, 23:19