Περισυλλογή μεταχειρισμένων φορητών υπολογιστών πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού (GreekLUG) και τον συνεργατικό χώρο Coho.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδίδουν τον παλιό τους φορητό υπολογιστή έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις ώρες 10.00 έως 14.00, στον συνεργατικό χώρο Coho (Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα 10).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση αφορά σε φορητούς υπολογιστές 10 έως 12 ετών ή πιο πρόσφατα μοντέλα (Pentium 4 και άνω) που είναι ακόμη λειτουργικά, παρά τα όποια προβλήματά τους, είτε με φορτιστή είτε με παλιούς σκληρούς δίσκους 2.5″ και μνήμες RAM, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά.

Αφού γίνει εκκαθάριση όλων των αρχείων που υπάρχουν και εγκατασταθεί σε αυτούς ελεύθερο λογισμικό (όπως λειτουργικό σύστημα GNU/Linux και σουίτα γραφείου LibreOffice), οι φορητοί υπολογιστές θα διατεθούν δωρεάν σε μαθητές και προπτυχιακούς φοιτητές οικογενειών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.coho.gr ή να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2310509003 (Δήμος Θεσσαλονίκης) και 2310812113 (Coho).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης