Μέτρα της ΔΕΗ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, 18:33
Μέτρα της ΔΕΗ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών
Στη λήψη μέτρων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών κατά τη θερινή περίοδο προχωρά η ΔΕΗ, τόσο στην ηπειρωτική χώρα (διασυνδεδεμένο σύστημα) όσο και στα νησιά.

Κορυφαίοι παράγοντες της επιχείρησης δήλωσαν στο ΑΠΕ ότι «αναφορές που κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο διακοπών ρεύματος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Ειδικά για τα νησιά, όπου οι ανάγκες κατά την τουριστική περίοδο είναι αυξημένες, υπάρχουν ήδη αποθέματα καυσίμων που επαρκούν για τουλάχιστον δύο μήνες και ο εφοδιασμός τους συνεχίζεται κανονικά.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κύκλοι της διοίκησης της ΔΕΗ ανέφεραν στο ΑΠΕ ότι η επιχείρηση, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και στο βαθμό που της αναλογεί, έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Ηλεκτρικού Συστήματος της χώρας -συμπεριλαμβανομένου του νησιωτικού χώρου- κατά τη διάρκεια της θερινής και τουριστικής περιόδου.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι:

- Τα αποθέματα λιγνίτη είναι αυξημένα κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, που σημαίνει ότι μεσοπρόθεσμα οι παραγωγικές δυνατότητες των λιγνιτικών σταθμών είναι σημαντικά ενισχυμένες.
- Έχουν μεγιστοποιηθεί τα υδατικά αποθέματα για τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ.
- Τα υπάρχοντα αποθέματα υγρών καυσίμων των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους για τους επόμενους τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται κανονικά οι εισροές νέων καυσίμων.

Όπως είναι γνωστό, τα νησιά που δεν είναι συνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο μέσω υποβρύχιων καλωδίων ηλεκτροδοτούνται από αυτόνομους σταθμούς παραγωγής που λειτουργούν με πετρέλαιο.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, 18:36