Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε σε χωριά της Ηπείρου και συγκεκριμένα στον Δήμο Δωδώνης, το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο συνοδεύτηκε από ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την τοπική κοινότητα Ανθοχωρίου.

Δέντρα ξεριζώθηκαν, κολώνες της ΔΕΗ έσπασαν, ενώ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί και το οδικό δίκτυο της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν σε αναλυτική καταγραφή των ζημιών, ενώ ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης σε δήλωσή του ανέφερε πως «οι ζημιές από την τελευταία θεομηνία είχαν ως αποτέλεσμα να στραφούν και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας στον Δήμο Δωδώνης. Θεωρούμε όμως πως έχει ελάχιστη αξία η απαρίθμηση των ζημιών και των προβλημάτων και η μεταφορά εικόνων στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Αξία έχει να αποφασίσει το κεντρικό κράτος και να δώσει λύσεις. Και οι λύσεις μπορούν να υπάρξουν μόνο με μία γενναία χρηματοδότηση. Ο Δήμος Δωδώνης έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας οικονομική ενίσχυση ή την αποκατάσταση των ζημιών από το ίδιο το κράτος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη Παρασκευή και με αφορμή την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κονδυλίου για την ενίσχυση της χώρας μας προκειμένου να γίνει αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες του χειμώνα, ο Δήμος Δωδώνης, απέστειλε νέα επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών με πλήρη κι αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Πηγή: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης