Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση της ηπατίτιδας σε παιδιά και εφήβους και αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης αναφορικά με τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς.

Η πορεία της πανδημίας θα καθορίσει τις όποιες αποφάσεις για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και υπογράμμισε ότι δεν θέλει να δίνει παραπάνω ελπίδες και πως αυτή τη στιγμή αυτό που έχει νομοθετηθεί είναι ότι παραμένουν σε αναστολή έως 31/12/2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν τα δεδομένα της πανδημίας μπορούν να το επιτρέψουν, μπορούν να παρθούν αποφάσεις, αλλά αυτή τη στιγμή, αποτυπωμένη βούληση είναι ότι έως 31/12 θα είναι “εκτός” συστήματος και σε αυτό νομίζω η πολιτεία έχει τοποθετηθεί με την ψήφιση του αντίστοιχου νόμου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για την έξαρση ηπατίτιδας σε παιδιά στην Αγγλία. Εξήγησε ότι σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις στο εξωτερικό, χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχεση σε παιδιά ηλικιών από 3 έως 5.

Στη χώρα μας δεν έχει βρεθεί περιστατικό, ωστόσο βρισκόμαστε σε αυξημένη επιφυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το Πάσχα τόνισε ότι, ακόμη και εάν υπάρξει μια αύξηση των δεικτών λόγω συγχρωτισμού, δεν είναι κάτι που ανησυχεί την κυβέρνηση. Απέρριψε τις επικρίσεις ότι η άρση μέτρων οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, λέγοντας ότι αποτελεί πολιτική πρακτική σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης