Μέχρι το Σάββατο οι ψεκασμοί από αέρος για τα κουνούπια στο Δήμο Δέλτα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015, 03:32
Μέχρι το Σάββατο οι ψεκασμοί από αέρος για τα κουνούπια στο Δήμο Δέλτα
Μέχρι και σήμερα, Σάββατο 01/08 θα πραγματοποιούνται οι ψεκασμοί από αέρος για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή του Δήμου Δέλτα, όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (υψηλή θερμοκρασία, αντίθετος άνεμος), που επικράτησαν την περασμένη Τετάρτη, η προγραμματισμένη δράση εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) δεν πραγματοποιήθηκε, οπότε επιμηκύνεται το χρονοδιάγραμμα των δράσεων μέχρι και σήμερα.

Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται ευρεία ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε στο σύντομο χρονικό διάστημα των ψεκασμών (δυο ώρες κάθε βράδυ) να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές υλοποίησης των δράσεων (σε έκταση 120.000 στρεμμάτων σε ακατοίκητες περιοχές –
ρυζοκαλλιέργειες- με απόσταση άνω των 2 χλμ. από οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δέλτα). Οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους, ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015, 03:32