Εννέα διαφορετικοί άνθρωποι. Εννέα διαφορετικές φωνές. Με αντίθετες πολιτικές και κομματικές αντιλήψεις και σίγουρα διαφορετικά βιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθισμένοι στο ίδιο τραπέζι για δυόμιση ώρες, έφεραν με μοναδικό τρόπο στο φως, την σύγχυση, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που κυριαρχούν στην κοινή γνώμη. Στο εκλογικό σώμα.

Η εκπομπή «Ζούγκλα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ανέδειξε τη λάβα που ρέει. Με εντάσεις, διαφωνίες αλλά και χρήσιμα συμπεράσματα.

Στη μια πλευρά του τραπεζιού, ο Παντελής Ψίχας. Συνταξιούχος βαρύτονος της Λυρικής Σκηνής. Φοιτητής του Πολυτεχνείου στα γεγονότα του 1973, ξεκίνησε ως αριστερός, έγινε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, στήριξε τη Νέα Δημοκρατία και τώρα δηλώνει Χρυσαυγίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίπλα του, ο Δημήτρης Μπερτόλης, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας, δυσαρεστημένος Πασοκτζής, σκέφτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά καλοβλέπει και την Χρυσή Αυγή.

Πιο δίπλα, η Τζένη Κούκουρα. Μια νέα γυναίκα που εργαζόταν 10 ολόκληρα χρόνια σε γνωστό πολυκατάστημα που έκλεισε πριν από ένα μήνα. Άνεργη πια, ανένταχτη πολιτικά.

Στο πάνελ επίσης, ο Αντώνης Κρόμπας. Ηθοποιός που σκηνοθέτησε την παράσταση «Μία από τα γίδια» η οποία σατιρίζει την σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα. Αναποφάσιστος. Ξέρει μόνο τι δεν θα ψηφίσει, περιμένοντας τον ηγέτη που θα δώσει στο λαό την έμπνευση.

Γιώργος Τσέλιος, εκπαιδευτικός. Διδάσκει σε κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Πεύκης.

Και από την άλλη πλευρά. Σεραφείμ Φυντανίδης. Πρόεδρος του «Ε Channel» και επί χρόνια διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Δημήτρης Παπαχρήστος. Δημοσιογράφος και συγγραφέας. Ο άνθρωπος που ήταν ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου το 1973. Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Ο γνωστός αναρχικός Κάιν. Γιάννης Τριάντης. Δημοσιογράφος της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.

Η τοποθέτηση του Παντελή Ψίχα ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Παπαχρήστου και του Γιάννη Τριάντη. Θέση πήραν και ο Σεραφείμ Φυντανίδης αλλά και ο γνωστός αναρχικός Κάιν.

Αυτός όμως που έδωσε το πρόσωπο της άλλης Ελλάδας, της Ελλάδας που αγωνίζεται, της Ελλάδας που νικά, της Ελλάδας που ενώνει, ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Και έστειλε το μήνυμα ότι όλοι οι Έλληνες μαζί, μπορούν να τα καταφέρουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης