Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 19:14
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις άνδρες από τη Γεωργία, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στη Ρόδο. Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα. Ειδικότερα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου και εντοπίστηκαν τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν Αφού δυο κινητά τηλέφωνα με «hands free», ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια, δυο σουγιάδες ελβετικού τύπου και ένα μαχαίρι.

Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες κατασχέθηκε ως μέσο για τη διάπραξη κλοπών. Ακολούθησε έρευνα στην οικία τους στο Φαληράκι, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων από διαρρήξεις, που είχαν διαπράξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως ρολόγια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, γυαλιά ηλίου κλπ. Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ένας εκ των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι είχε αρχηγικό ρόλο στην σπείρα και κατηύθυνε την δράση των υπόλοιπων δυο συλληφθέντων, οι όποιοι κατά την διάρκεια των διαρρήξεων εναλλάσσονταν σε ρόλους «τσιλιαδόρου» και «μπουκαδόρου», ανάλογα με τις περιστάσεις.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δέκα (10) διαρρήξεις, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα και συγκεκριμένα:

• Την 15/12/2011, διέρρηξαν τρία (3) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,
• Την 17/12/2011 το βράδυ, διέρρηξαν διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου,
• Την 19/12/2011, διέρρηξαν τρία (3) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,
• Την 20/12/2011, διέρρηξαν δυο (2) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,
• Το χρονικό διάστημα από 17 έως 20-12-2011, διέρρηξαν επίσης ένα διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Επιπλέον κατά την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή άλλων δυο ομοεθνών τους. Ειδικότερα σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία 37χρονης Γεωργιανής, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα διέμενε ο 30χρονος «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, βρέθηκαν αντικείμενα από παλαιότερη διάρρηξη σε σπίτι στη Ρόδο.

Όπως προέκυψε τα κλοπιμαία αυτά είχε παραδώσει στην 37χρονη ένας άλλος 37χρονος Γεωργιανός, στο σπίτι του οποίου πραγματοποιήθηκε επίσης έρευνα, όπου βρέθηκαν τα υπόλοιπα κλοπιμαία της συγκεκριμένης διάρρηξης καθώς και ένα αρχαίο νόμισμα. Ο 37χρονος συνελήφθη για κλοπή και κατοχή αρχαίου αντικειμένου, ενώ σε βάρος της 37χρονης, η οποία διέμενε παράνομα στην Χώρα, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και κρατείται για διοικητική απέλαση.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 19:17