Μίκης Θεοδωράκης: «Αισθάνομαι ντροπή που η Βουλή ανέχεται την ύπαρξη των Μνημονίων»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 20:05
Μίκης Θεοδωράκης: «Αισθάνομαι ντροπή που η Βουλή ανέχεται την ύπαρξη των Μνημονίων»
Τη στήριξή του στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Σύνταγμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και στην πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων εξέφρασε μέσω γραπτής του ανακοίνωσης ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς», αναφέρει μεταξύ άλλων ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.

Ολόκληρη η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:

«Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:

Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους.

Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας και

Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας.

Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ' αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους.

Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».
 
Αθήνα, 26.2.2015
 
Μίκης Θεοδωράκης».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 20:09