Στον εισαγγελέα Σύρου οδηγήθηκαν σήμερα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου, γα τη χθεσινή τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου, όπου ένας 10χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, στη διάρκεια παιχνιδιού.

Ο εισαγγελέας Σύρου έκρινε ότι πρέπει με προφορική εντολή να αφεθούν ελεύθεροι και οι δύο. Τόσο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης των water sports στο Καλό Λιβάδι, όσο και ο χειριστής του μοιραίου σκάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση του εισαγγελέα ήταν πως οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχιστεί η προανάκριση για την υπόθεση και αφού ολοκληρωθεί να ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το άτυχο παιδί που συνοδευόταν από συγγενή του, επέβαινε σε ένα φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι σε σχήμα καναπέ και όχι μπανάνας, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Όταν το ταχύπλοο άρχισε να σέρνει το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω του μικρού κυματισμού στην περιοχή, ο 10χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στα νερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε τι συνέβη και γύρισε για να ανασύρει τον 10χρονο, αλλά δεν κατάλαβε σε ποιο σημείο ακριβώς είχε πέσει, με αποτέλεσμα το παιδί να παρασυρθεί και να τραυματιστεί από την προπέλα του σκάφους.

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Καλό Λιβάδι, όταν ο 10χρονος επέβαινε σε ένα φουσκωτό παιχνίδι θαλάσσης, μία φουσκωτή σαμπρέλα, πιθανότατα τύπου καθίσματος, η οποία ήταν δεμένη με ένα ταχύπλοο σκάφος.

Εκείνη την ώρα υπήρχαν κι άλλα τρία παιδιά μαζί με τον 10χρονο, χωρίς ωστόσο να μπορεί ακόμη να διευκρινιστεί αν υπήρχε και κάποιος ενήλικος δίπλα τους, για την επίβλεψή τους. Για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους το αγοράκι έχασε την ισορροπία του κι έπεσε μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών, ο 10χρονος έπεσε κάποια στιγμή στη θάλασσα κι αμέσως άρχισαν να φωνάζουν στον χειριστή του σκάφους ότι το παιδί είχε πέσει στο νερό, ωστόσο εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεεαν εκείνη την στιγμή, εντάσεως τουλάχιστον 5 μποφόρ, ο τελευταίος δεν τα άκουσε.

Όταν τα παιδιά βγήκαν στην ακτή, είπαν στο νονό του 10χρονου, με τον οποίο έκανε διακοπές στη Μύκονο, ότι το παιδί αγνοούνταν κι εκείνος πήρε αμέσως ένα τζετ σκι κι άρχισε μαζί με τον χειριστή του σκάφους να ψάχνουν για το αγοράκι.

Άμεσα κινητοποιήθηκε και το Λιμενικό, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε, το ίδιο σκάφος το οποίο τραβούσε το φουσκωτό του μικρού, στην προσπάθειά του να το εντοπίσει πέρασε από πάνω του και το τραυμάτισε θανάσιμα.

Μετά από λίγη ώρα, φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού βρήκε το άψυχο κορμί του ανήλικου αγοριού, το οποίο μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Μυκόνου, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, μίλησε αποκλειστικά στο newsIT η δήμαρχος του νησιού, κυρία Ειρήνη Γρυπάρη, η οποία τόνισε πως το συμβάν “έχει βυθίσει στο πένθος το νησί”.
Η κ. Γρυπάρη δήλωσε πως το περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας και πως ο αδικοχαμένος 10χρονος, ο οποίος ήταν μοχανοπαίδι, φορούσε προσατευτικό σωσίβιο, ενώ οι μέχρι τώρα ενδείξεις λένε πως η πτώση οφείλεται στον έντονο κυματισμό της θάλασσας.

Η δήμαρχος της Μυκόνου τόνισε πως ο εκμισθωτής και ο χειριστής του σκάφους είχαν άδεια λειτουργίας και χειρισμού αντίστοιχα, υποστηρίζουν πως είναι και οι δύο νόμιμοι και πως δεν θέλουν το δυστύχημα αυτό να αμαυρώσει την εικόνα του νησιού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο κέντρο υγείας βρίσκονται άνθρωποι του δήμου οι οποίοι συμπαρίστανται στους γονείς, οι οποίοι βρίσκονταν στην Μύκονο αλλά όχι στο συγκεκριμένο σημείο την ώρα της τραγωδίας, αλλά και στον θείο του παιδιού, ο οποίος ήταν και νονός του.

Την Τρίτη θα αποφασιστεί το μέρος στο οποίο θα γίνει η νεκροψία.

Διαβάστε επίσης:
Αίτημα του Δ. Μυκόνου για την αύξηση των διασωστών στο νησί, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014, 07:58

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης