Επιχείρηση κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μύκονο.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη εικόνα στην περιοχή Διβούνια (πλησίον της περιοχής Καλαφάτη) καθώς οι αστυνομικές αρχές αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με την αίτηση αναστολής κατεδάφισης των κτισμάτων που κατέθεσαν οι κάτοικοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οικόπεδα πλέον ανήκουν σε εταιρία του εξωτερικού που αποτελείται από Έλληνες ομογενείς όπου σκοπό έχουν να προχωρήσουν σε κατασκευή σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδος. Απαραίτητη προϋπόθεση -ωστε να κατασκευαστεί η ξενοδοχειακή μονάδα- είναι να μην υπάρχουν αυθαίρετα κατά μήκος του αιγιαλού.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Αρκετά χρόνια πριν τα οικόπεδα αυτά άνηκαν στην Ι.Μ Σύρου. Οι κάτοικοι με την Ιερά Μονή είχαν εναποθέσει την λύση των αντιδικιών στα δικαστήρια. H υπόθεση ήταν σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια για πολλά έτη, με τους κατοίκους να μην προσέρχονται σε διάλογο με τη Μονή, ισχυριζόμενοι οτι δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησής των από τα αυθαίρετα κτίσματα.. Το ερώτημα που τίθεται είναι, εφόσον τα κτίσματα είναι παράνομα, πως είχαν ηλεκτροδότηση, παροχή νερού και τηλεφωνική επικοινωνία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:mykonospress

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης