Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 19.00 ανάμεσα σε άντρες των ΜΑΤ και συμμετέχοντες, στη συγκέντρωση εναντίον του νέου νομοσχεδίου για τους μετανάστες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες ξεκίνησαν να βρίζουν, ενώ βρίσκονταν στο περιστύλιο της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν ένα Π, ουσιαστικά εγκλωβίζοντας τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είναι περίπου 600 άτομα. Εκείνοι αντέδρασαν και προκλήθηκαν αψιμαχίες ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα τελικά οι τελευταίοι να απωθηθούν σε συγκεκριμένο σημείο του δρόμου.

Θύμα της έντασης έπεσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος γιουχαΐστηκε κατά την είσοδο του στο κτίριο της Βουλής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέρριψε εμμέσως ευθύνες και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη λέγοντας του χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να καταλάβετε τι έχετε κάνει με τη στάση σας».

Ο κ. Καρατζαφέρης που πήρε το λόγο καταδίκασε το επεισόδιο, δήλωσε ότι συμμερίζεται την αγωνία του κ. Πάγκαλου και αναρωτήθηκε με την σειρά του γιατί η αστυνομία τους άφησε να φύγουν και δεν τους απομόνωσε στις πλατείες, όπως κάνει συνήθως με τους αναρχικούς, ενώ άφησε αιχμές ότι μπορεί να ήταν υποκινούμενο.

«Ψάξτε να βρείτε μήπως είναι κάποιοι από μυστικές υπηρεσίες, γιατί αυτά τα “φυντάνια” δεν έχουν σχέση με τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα», είπε.

Η κυκλοφορία αυτή τη στιγμή γίνεται μετά δυσκολίας, αφού το ρεύμα προς το Χίλτον είναι ανοιχτό για τα οχήματα, η άλλη λωρίδα, όμως, είναι κλειστή, εξαιτίας της συγκέντρωσης.

Οι συγκεντρωμένοι φαίνεται πάντως να κινούνται στις παρυφές των ακροδεξιών οργανώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης