Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση – μυστήριο θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, η οποία τον Ιανουάριο του 2018 είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στο Μεσολόγγι.
Ο κ. Ταουξής αποκάλυψε ότι εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 44χρονης, το οποίο αναζητούσαν στη λίμνη, όπου βρέθηκε νεκρήΥπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη Λαγούδη κάηκε ζωντανή μέσα στο όχημά της, το οποίο βρέθηκε στη λίμνη Τριχωνίδα.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής προέβη σε αποκαλύψεις σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο κ. Ταουξής μίλησε την Τετάρτη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αποκαλύπτοντας ότι βρέθηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 44χρονης, το οποίο αναζητούσαν στη λίμνη, όπου εντοπίστηκε νεκρή.

«Ενδιαφέρθηκαν Έλληνες από την Αμερική, οι οποίοι δούλευαν στο FBI, ζητήσαμε τη βοήθειά τους και την ενίσχυσή τους δύο μήνες μετά τον θάνατο της Ειρήνης κι εκείνοι εντόπισαν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της Ειρήνης σε συγκεκριμένο σπίτι, δίνοντάς μας οδό και αριθμό. Το σπίτι αυτό βρίσκεται σε μια παραλίμνια πόλη, κάτι που δεν γνωρίζαμε ούτε εμείς» ανέφερε ο κ. Ταουξής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, μόλις το έμαθαν, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια της 44χρονης αναρωτήθηκαν τι δουλειά έχει να εκπέμπει το κινητό της Ειρήνης από τη συγκεκριμένη πόλη που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το Μεσολόγγι, ούτε με το Αγρίνιο, ούτε με το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή.

«Μάθαμε τη διεύθυνση, στείλαμε ντετέκτιβ και αυτά που μάθαμε και ακούσαμε για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μάς άφησαν άφωνους» δήλωσε ο κ. Ταουξής.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη σημείωσε ότι όλοι αναρωτιόντουσαν πώς γίνεται μια γυναίκα που έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της να μην αφήνει ένα σημείωμα και να μην αποχαιρετά τα παιδιά της, αλλά το μόνο της μέλημα ήταν να εξαφανίσει το κινητό της τηλέφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το στίγμα του κινητού βρέθηκε έναν μήνα μετά τον θάνατο της Ειρήνης. Το ζήτημα αυτό διερευνάται από τις Αρχές και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εξελίξεις επί του θέματος, ενώ η οικογένεια γνωρίζει ότι το FBI έχει τις τεχνολογικές δυνατότητες να εντοπίσει το κινητό.

Όλο αυτόν τον καιρό οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις έρευνες αναζητούσαν το κινητό της Ειρήνης στη λίμνη Τριχωνίδα. Οι ειδικοί, όμως, τους είχαν διευκρινίσει ότι, αν το κινητό βρισκόταν μέσα στη λίμνη, από τον κυματισμό θα είχε ξεβραστεί στην όχθη. Επίσης, ακόμα κι αν ήταν κλειστό ή σκουριασμένο, το σόναρ θα μπορούσε να το εντοπίσει. Ως εκ τούτου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν βρίσκεται στη λίμνη. Άρα, κάποιος πήρε το τηλέφωνο της 44χρονης.

«Μας ενημέρωσαν, λοιπόν, από το FBI ότι το κινητό είναι κλειστό και εντοπίζουν το στίγμα του σε μια επαρχιακή κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας και μας έδωσαν τη διεύθυνση. Όταν πήγαμε και εντοπίσαμε το σπίτι, πέσαμε ξεροί, γιατί ανήκει σε άτομο που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέεται με την υπόθεση, αλλά εμείς αγνοούσαμε την ύπαρξή του» είπε ο κ. Ταουξής.

Το συγκεκριμένο σπίτι, μάλιστα, βρίσκεται μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την ιστορία, καθώς την περίοδο της εξαφάνισης της Λαγούδη πρόσωπο που συνδέεται με την υπόθεση είχε μετακινηθεί μεταξύ Ρίου – Αντιρρίου.

Σε έρευνα που είχε διενεργήσει ο πραγματογνώμονας που είχε ορίσει η οικογένεια, κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης, και την οποία έφερε στο φως το zougla.gr γινόταν λόγος για μια καλοσχεδιασμένη δολοφονία με θύτες δύο ή ακόμα και περισσότερους ανθρώπους.

«Ο άγνωστος χρησιμοποίησε πετρέλαιο κι όχι βενζίνη, που προτιμάται σε πράξεις εμπρησμού, προκειμένου να δημιουργήσει ατελή καύση που θα σκότωνε το θύμα, δεν θα κατέστρεφε όμως το όχημα και τις προσεχτικά επιλεγμένες ”ενδείξεις” και στοιχεία που ήθελε να αφήσει για τις Αρχές, προκειμένου να καταλήξουν στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας» αναφέρεται στην πραγματογνωμοσύνη.

«Η συγκεκριμένη φωτιά προφανώς οφείλεται σε εσκεμμένη ενέργεια από άγνωστο άτομο, το οποίο ναι μεν επιδίωξε για κάποιο λόγο την πρόκλησή της, αλλά όμως μερίμνησε να έχει προκαθορισμένα χαρακτηριστικά ελέγχου αυτής, όπως π.χ. το κλείσιμο παραθύρου της πόρτας του συνοδηγού, ο δείκτης ταχύτητας του ανεμιστήρα στο ταμπλό τοποθετήθηκε στη θέση μηδέν (0), δηλαδή ήταν κλειστός» τονίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Δείτε εδώ την έκθεση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης