Μήνυμα Ιερώνυμου κατά του ρατσισμού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, 09:58
Μήνυμα Ιερώνυμου κατά του ρατσισμού
Την άποψη ότι η Εκκλησία δεν χρειάζεται προστάτες επανέλαβε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψή του στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής την Τρίτη, όπου εγκαινίασε το πρόγραμμα 10.000 εμβολιασμών σε άπορα παιδιά.

Στέλνοντας νέο μήνυμα προς τη Χρυσή Αυγή και τους υπερσυντηρητικούς ιεράρχες, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως «η Εκκλησία αγαπάει όλους τους ανθρώπους -και μη χριστιανούς και μαύρους και άσπρους- και πορεύεται, κάνει τον δρόμο της, χωρίς να χρειάζεται προστάτες».

Ο Μακαριώτατος επισκέφτηκε χθες ο πρωί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» Κωνσταντίνο Δήμτσα. Ευχήθηκε επιτυχία στον εμβολιασμό των παιδιών και τόνισε την αναγκαιότητα το καθένα να έχει την κάρτα υγείας όπου θα καταγράφεται το ιστορικό του και θα τηρείται μια ορθή ιατρική παρακολούθηση.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 13.500 ανασφάλιστοι, στους οποίους έχουν παραχωρηθεί δωρεάν φάρμακα. Χθες, από το κεντρικό Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει χαρτογράφηση του παιδικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, η εκστρατεία έχει στόχο την εμβολιαστική κάλυψη και προφύλαξη ανεμβολίαστων παιδιών από άλλες χώρες που πιθανώς φέρουν λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα καθώς και την πλήρη χορήγηση του εμβολίου, προκειμένου τα παιδιά να είναι πλήρως προστατευμένα, αφού τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε έντονα το φαινόμενο να νοσούν ανήλικα από λοιμώδεις νόσους.

Όπως εξήγησε ο κ. Πατούλης, το 99% των παιδιών αυτών δεν είχαν κάνει το πλήρες εμβολιαστικό σχήμα για κάθε νόσο (π.χ. μηνιγγιτιδόκοκκο, πνευμονιόκοκκο, HPV, ηπατίτιδες κ.ά.) και ήταν εκτεθειμένα στα λοιμώδη αυτά νοσήματα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, 10:31