Ακολουθεί το μήνυμα των Χριστουγέννων από τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα προς τον ελληνικό λαό με θέμα: «Από τη Βηθλεέμ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα».

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η εποχή του χρόνου που η Παλαιστίνη γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τον κόσμο, την ημέρα κατά την οποία ο λαός μας γιορτάζει τη γέννηση του αγγελιοφόρου της αγάπης και της ειρήνης. Παρ ‘όλες τις προκλήσεις που έχει περάσει η Παλαιστίνη, είδαμε πολλές παλαιστινιακές πόλεις και χωριά να υψώνουν τη σημαία μας, φωτίζοντας τα δέντρα, με χορωδίες που τραγουδούν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, στη Βηθλεέμ, στην Ιερουσαλήμ, σε όλες τις άλλες παλαιστινιακές πόλεις και χωριά. Αυτά τα Χριστούγεννα, όπως κάθε Χριστούγεννα, ο λαός μας με τον κόσμο βλέπει την αναγγελία, τους τρεις σοφούς και το Σπήλαιο.

Όπως κάθε χρόνο, ο Πρόεδρός μας η Α.Ε. κ. Μαχμούντ Αμπάς θα είναι παρών με τους πιστούς στην Εκκλησία Γεννήσεως που γιορτάζουν με εκατομμύρια ανθρώπους τη Μεταμεσονύκτια Θεία Λειτουργία. Ελπίζουμε ότι το 2020 θα είναι το έτος τερματισμού της κατοχής και της επίτευξης των εθνικών μας προσδοκιών ως Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, συμβιώνοντας με τους γείτονές μας.

Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε όλους τους πιστούς και τους ανθρώπους με καλή θέληση στον κόσμο να προσεύχονται και να εργάζονται για δικαιοσύνη, ειρήνη, αγάπη και ισότητα μεταξύ όλων, ειδικά για τους ανθρώπους μας οι οποίοι στερούνται τα δικαιώματά τους για ελευθερία και αξιοπρέπεια εδώ και δεκαετίες. Είναι η θέληση μας να ζήσουμε με ειρήνη και αξιοπρέπεια στην πατρίδα μας. Από την άλλη πλευρά, παρακολουθούμε μια κλιμάκωση των ισραηλινών ρατσιστικών πολιτικών και των αποικιοκρατικών δραστηριοτήτων ιδίως στην Ιερουσαλήμ, μέσω των συστηματικών διαδικασιών για την αλλαγή των χαρακτηριστικών, της ταυτότητας και του πολιτιστικού τους μηνύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλουμε να είναι μια ανοιχτή πόλη λατρείας για όλους τους πιστούς και τους οπαδούς των μονοθεϊστικών θρησκειών, ώστε ο λαός μας να μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του για ελευθερία λατρείας στις χριστιανικούς και ισλαμικούς τόπους λατρείας, οι οποίες μας στερήθηκαν ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατοχής και των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Μέσω της πάγιας πολιτικής του Ισραήλ να αποδυναμώσει την παλαιστινιακή παρουσία στους Αγίους Τόπους, είδαμε το κλείσιμο του Πανάγιου Τάφου και άλλων χριστιανικών και μουσουλμανικών Ιερών Τοποθεσιών.

Αυτές οι συστηματικές πολιτικές περιλαμβάνουν την κατάσχεση εκκλησιαστικών εκτάσεων και την προώθηση της νομοθεσίας μέσω του ισραηλινού κοινοβουλίου για τη δήμευση των εκτάσεων και των ιδιοκτησιών των εκκλησιών, την επέκταση των οικισμών, την κατεδάφιση των σπιτιών, την ανάκληση των δελτίων ταυτότητας των οικογενειών που κατοικούν στην Ιερουσαλήμ και την αποστέρηση επανένωσής τους. Όλες αυτές οι πολιτικές πρέπει να ληφθούν ως προειδοποίηση από τους ελεύθερους ανθρώπους στον κόσμο μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες φίλους για την αμέριστη υποστήριξή τους προς τους Παλαιστινίους και το αναφαίρετο δικαίωμα τους για αυτοπροσδιορισμό, για την ίδρυση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα προ της 4ης Ιουνίου 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και κατάργηση κάθε είδους φυλετικής διάκρισης και απαρτχάιντ.

Προσβλέπουμε στο νέο έτος 2020 για να ενισχύσουμε περαιτέρω τους ιστορικούς μας δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης, διευρύνοντας τους ορίζοντες της διμερούς συνεργασίας που θα ωφελήσουν τόσο τους λαούς όσο και τις χώρες μας, ευχόμενοι στον ελληνικό λαό περισσότερη ευημερία. Ας εργαστούμε μαζί για να αναμεταδόσουμε το μήνυμα της ελπίδας που προέκυψε από ένα ταπεινό Σπήλαιο στη Βηθλεέμ και να εργαστούμε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, έτσι ώστε να επικρατήσει η σοφία προκειμένου να επιτύχουμε τελικά την Ειρήνη στη γη της Ειρήνης. “Δόξα στον Ύψιστο Θεό και επί γης ειρήνη σε όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης