Μήνυση από τον Δ. Αθηναίων για τις ζημιές στην Ερμού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, 10:28
Μήνυση από τον Δ. Αθηναίων για τις ζημιές στην Ερμού
Μήνυση κατέθεσαν προ ολίγου ο Δήμος Αθηναίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κατά των υπευθύνων για τις πρόσφατες ζημιές σε καταστήματα στην Ερμού.

Σε ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής:

«Μήνυμα ώστε να σταματήσει η ανοχή στη βία εκπέμπουν ο δήμος Αθηναίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με την κατάθεση μήνυσης για τους υπεύθυνους των πρόσφατων καταστροφών σε καταστήματα της οδού Ερμού.

»Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Καφούνης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν σε περίπου 67 καταστήματα σε όλο το μήκος της οδού Ερμού, στο εμπορικότερο σημείο της Αθήνας, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

»Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης δήλωσε ότι "η μήνυση για τις καταστροφές δεν αποτελεί μια απλή συμβολική κίνηση στήριξης στον εμπορικό κόσμο μιας πόλης που συνεχώς ανεβαίνει, αλλά ένα σαφές μήνυμα ότι η εξοικείωση με τη βία και η ανοχή στην ανομία συνιστούν σήμερα τα σημαντικότερα προβλήματα για τη δημοκρατία".

»Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α. κ. Καφούνης δήλωσε ότι είναι ευτυχής που ο σημαντικότερος παράγοντας της πόλης άκουσε τη φωνή αγωνίας του επιχειρηματικού κόσμου και υποσχέθηκε ότι ο αρχαιότερος σύλλογος της χώρας θα εξακολουθήσει να απαιτεί την εφαρμογή και στην Αθήνα, αυτών που σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη θεωρούνται αυτονόητα.

»Δήμος Αθηναίων και Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δημιουργούν μέτωπο εναντίον εκείνων που θέλουν να πλήξουν την εμπορική κίνηση και κατ’ επέκταση να γονατίσουν το κέντρο της πόλης και καλούν την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, 10:31