Μια απίστευτη ταμπέλα στην κεντρική πλατεία του Άργους που δεσμεύει (ή και απαγορεύει) τη διέλευση ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια ανάλογα την κλίση τους, προκάλεσε την οργή αρχικά των περαστικών και στη συνέχεια του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι που δεν έμεινε άπραγο.

Για την ακρίβεια, προχώρησε σε μήνυση κατά της διοίκησης του Δήμου Άργους για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταμπέλα που προκαλεί συναισθήματα αγανάκτησης και αποστροφής στην πλατεία του Άργους θεωρείται πως προχωρά σε διακρίσεις σε βάρος των ΑμεΑ και έτσι το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι γνωστοποίησε την εξής ενέργεια του:

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο την απαγόρευση πρόσβασης σε περιοχή από το Δήμο Άργους που προκαλεί διάκριση κατά των ΑμεΑ (άρθρο 1 Ν. 927/79 παρ. 1 και 5 – από δημόσιο λειτουργό -και δη το Δήμαρχο-, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων). Το αδίκημα είναι διαρκές και άρα αιτούμεθα την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης