Μηνύσεις από τις οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων του Γεροποτάμου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, 13:02
Μηνύσεις από τις οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων του Γεροποτάμου

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι συγγενείς των τεσσάρων αδικοχαμένων στον Γεροπόταμο.

Με τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ζητούν να αποδοθούν ευθύνες, ελπίζοντας σε δικαίωση, όπως είπαν, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν. Σύμφωνα με τον δικηγόρο και των δύο οικογενειών, Γιώργο Κοκοσάλη, υπάρχουν ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, καθώς θεωρούν ότι πρέπει να ασκηθούν διώξεις του ποινικού κώδικα για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κατά παράλειψη και από πρόθεση, από την οποία επήλθαν τέσσερις θάνατοι.

Η αγωγή, η οποία είναι πολυσέλιδη και βρίσκεται στη διάθεση του Flashnews.gr, αναφέρεται στις παραλείψεις που υπήρχαν στο σημείο όπου συνέβη η τραγωδία.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, «για το σημείο επέλευσης του ατυχήματος, παρά τη δεδομένη γνώση των αρμόδιων αρχών και οργάνων (Περιφέρεια Κρήτης - Δήμος Φαιστού - ΤΟΕΒ Μοιρών - ΕΛ.ΑΣ.) για τη σχετική επικινδυνότητα αυτού, με τη μετατροπή του δρόμου στις περιόδους βροχοπτώσεων σε χείμαρρο, και την επέλευση πληθώρας ατυχημάτων, ουδεμία πρωτοβουλία έχει παρθεί, καμία διαχειριστική ενέργεια δεν έχει λάβει χώρα για τον καθαρισμό, την αστυνόμευση και οριοθέτηση του Γεροποτάμου, για το κλείσιμο του δρόμου και την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων, έστω κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων, για τη σήμανση της επικινδυνότητας».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της αγωγής αναφέρονται παραλείψεις που παρατηρήθηκαν.  Επίσης, ο κύριος Κοκοσάλης τόνισε ότι επιθυμία των δύο οικογενειών είναι να μείνουν μακριά από οποιαδήποτε μικροπολιτική σκοπιμότητα και κοκορομαχία εν όψει των εκλογών.

Η δήλωση του κυρίου Κοκοσάλη για την επιθυμία των οικογενειών έρχεται ως συνέχεια στο πινγκ - πονγκ ευθυνών που έχει αναπτυχθεί, από την ημέρα της τραγωδίας και μετά, ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τον Δήμο Φαιστού για το ποιος είχε τις ευθύνες για την τραγωδία που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες.

Πηγή: flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, 13:50