Για ενθαρρυντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων κατά 15%, σε σχέση με το 2008, κάνουν λόγο τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Κώστας Μπλετσογιάννης, στη διάρκεια εκδηλώσεων για την οδική ασφάλεια -οι οποίες πραγματοποιούνται στο δήμο Ευόσμου Θεσσαλονίκης-, μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2009 σημειώθηκαν 69 τροχαία δυστυχήματα, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 14,81% σε σχέση με πέρυσι, όπου στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχαν φθάσει τα 81.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχα, μειώθηκε σε ποσοστό 12,64% ο αριθμός των νεκρών, αφού το τρέχον έτος άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο 76 άτομα, ενώ πέρυσι 87.

Επίσης, το 2009 ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα και τραυματίστηκαν (σοβαρά και ελαφρά) 1.720 άτομα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008 ο αριθμός είχε ανέλθει σε 1.975 (μείωση 12,91% φέτος σε σχέση με πέρυσι).

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Μπλετσογιάννης, σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την οδική συμπεριφορά και οδική ασφάλεια, την εύρυθμη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την εμπέδωση κυκλοφοριακής αγωγής και παιδείας σε πεζούς και οδηγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκδηλώσεις οδικής ασφάλειας διοργανώνονται σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου (Μ. Αλεξάνδρου 57), με έκθεση ανοιχτή στο κοινό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης