Κρίσιμη, αλλά καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, είναι η κατάσταση στον Νομό Έβρου, όπου τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μείωση της στάθμης των υδάτων, καθώς η ποσότητα των νερών που κατέβηκαν από τον ποταμό Άρδα της Βουλγαρίας είναι μικρότερη από την αναμενόμενη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές, ωστόσο, εξακολουθούν να παραμένουν σε επιφυλακή. Το χωριό Λάβαρα είναι πλημμυρισμένο, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται τα χωριά Φραγκί, Πύθιο και ο Πόρος.

Στην εξομάλυνση της κατάστασης συνέβαλε δραστικά η τεχνητή θραύση του αναχώματος στον οικισμό της Βίσσας, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η πεδιάδα της Ορεστιάδας. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 80.000 στρέμματα καλλιεργειών θάφτηκαν κάτω από τα νερά, όμως με αυτό τον τρόπο, κατέβηκε η στάθμη του νερού του ποταμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο χωριό Πύθιο, οι Αρχές κατασκεύασαν χθες ένα ανάχωμα μεταξύ της σιδηροδρομικής γραμμής και των σπιτιών, ώστε να προστατεύσουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Όπως δηλώνει στη zougla.gr ο κ. Αρσενίου, περιφερειακός διευθυντής της Πυροσβεστικής σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η εικόνα στον Νομό Έβρου είναι γενικά καλύτερη.

Ο μεγάλος φόβος, όμως, για σήμερα είναι ότι λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας αναμένεται να λιώσουν τα χιόνια από τη γειτονική Βουλγαρία και τα νερά να μεταφερθούν στη χώρα μας.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 200.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει και 40 οικισμοί έχουν υποστεί καταστροφές στον Έβρο.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη η κατάσταση στον Έβρο
, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010, 22:11.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης