Τη μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 5% σχεδιάζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το θέμα των τελών θα συζητηθεί την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και οι νέες τιμές αναμένεται να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

«Βούληση του δημάρχου ήταν να μειωθούν τα τέλη και να ελαφρυνθούν λίγο οι δημότες. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μείωση της τάξης του 5% για τις κατοικίες που εμπίπτουν στην Α’ και Β’ ζώνη και για τους επαγγελματικούς χώρους. Θα γίνει οριζόντια μείωση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιούλη Ρανέλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εισήγηση της αντιδημάρχου Οικονομικών, που θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, τα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες που εμπίπτουν στην Α’ ζώνη θα μειωθούν σε 2,02 ευρώ/τ.μ. από 2,13 ευρώ/τ.μ. σήμερα, ενώ στην περίπτωση της Β’ ζώνης θα διαμορφωθούν σε 1,52 ευρώ/τμ, έναντι 1,60 ευρώ/τ.μ. Για τα φιλανθρωπικά και νοσηλευτικά ιδρύματα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου (πλην των ιδιωτικών κλινικών) η τιμή από 1,14 ευρώ/τ.μ. θα μειωθεί σε 1,08 ευρώ/τ.μ.

«Την επόμενη χρονιά θα πρέπει να ξαναδούμε τις περιοχές και να προχωρήσουμε σε αλλαγές στις ζώνες των κατοικιών, καθώς τα ανταποδοτικά τέλη είναι σε συνάρτηση με τον νόμο και το πόσα σκουπίδια παράγονται. Να εξετάσουμε τις γειτονιές, να κάνουμε διαμορφώσεις στις ζώνες και τους επαγγελματικούς χώρους, ώστε το 2018 να έρθουμε με περισσότερες αλλαγές», προανήγγειλε η κ.Ρανέλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης