Μείωση τελών στο Δ. Αθηναίων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012, 21:48
Μείωση τελών στο Δ. Αθηναίων
Κατά 50% μειώνονται τα τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και κατάληψης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αθηναίων σε άπορες ή μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για τα νέα ζευγάρια που θα κατοικούν στο δήμο Αθηναίων αποφασίσθηκε μείωση κατά 50% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για δυο χρόνια. Από τα τέλη απαλλάσσονται πλήρως οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες.

Επίσης, όσοι καταστηματάρχες υπέστησαν καταστροφές κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις στην πόλη απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη έως τον Μάιο του 2013.

Σε ό,τι αφορά τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τραπεζοκαθισμάτων, αποφασίσθηκαν μειώσεις που κυμαίνονται από 8% έως 58% ανάλογα με την περιοχή. Η μεγαλύτερη μείωση γίνεται στην πλατεία Αγ. Δημητρίου στου Ψυρρή.

Επίσης, ο δήμος θα προσφύγει δικαστικά κατά των εταιρειών παροχών ηλεκτρικού ρεύματος (Hellas Power και Energa) διότι δεν απέδωσαν τα ανταποδοτικά τέλη για τον ηλεκτροφωτισμό. Συνολικά, οι δυο εταιρείες δεν έχουν αποδώσει περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ. Αναγνώρισαν την οφειλή τους και δεσμεύθηκαν ότι θα αποδώσουν στο δήμο 5,1 εκατ. ευρώ, αλλά δεν αναγνωρίζουν τα υπόλοιπα για τα οποία ο δήμος θα προσφύγει δικαστικά.
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012, 21:50