Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Κεντρική Μακεδονία παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον προηγούμενο μήνα, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012.

Στους έξι νομούς της Περιφέρειας (Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής) σημειώθηκαν 27 τροχαία (έναντι 43 το 2012), όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι (έναντι 6 το 2012) και τραυματίστηκαν συνολικά 40 (έναντι 55 το 2012).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κυριότερα αίτια που προκάλεσαν τα τροχαία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, η μη χρήση προστατευτικού κράνους για τους μοτοσικλετιστές, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και η παραβίαση προτεραιότητας.

Επιπλέον, τον Μάρτιο, βεβαιώθηκαν -μεταξύ άλλων- 1.539 παραβάσεις και συγκεκριμένα: 127 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, 1.201 για υπερβολική ταχύτητα, 26 για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση, 110 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 51 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και 24 για παραβίαση προτεραιότητας.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης