Μοίρασαν υπνόσακους στους άστεγους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010, 12:40
Μοίρασαν υπνόσακους στους άστεγους
Παρόλη την κακοκαιρία και την δυνατή βροχή που έπεφτε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, δεκάδες συμπολίτες μας κατέβηκαν στο κέντρο και προσέφεραν υποστρώματα καθώς και παλιούς αλλά και καινούργιους υπνόσακους για τους συνανθρώπους της πόλης μας, οι οποίοι στερούνται στέγης.
Για άλλη μια φορά οι πολίτες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία των «Ελλήνων Ενεργών Πολιτών». Η ανθρωπιά δεν σταματά ούτε στις κακές καιρικές συνθήκες, παραμένει ισχυρή.
Προσέφεραν υπνόσακους για τους άστεγους της ΑθήναςΌλη η ανθρωπιστική βοήθεια, που συγκεντρώθηκε την Κυριακή, αλλά και τις επόμενες μέρες, διανεμήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με τη συνδρομή πολλών εθελοντών, οι οποίοι διέθεσαν για ακόμα μια φορά το χρόνο τους, το μεταφορικό τους μέσο και φυσικά την καλή τους διάθεση.

Αυτή τη φορά παραδόθηκε όλο το υλικό με μία μόνο εξόρμηση στους δρόμους, στα στενά και στις πλατείες της Αθήνας.

Η πληροφόρηση που είχαν οι «Έλληνες Ενεργοί Πολίτες», από κατοίκους των περιοχών, σχετικά με τις τοποθεσίες που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο οι άστεγοι αυτής της πόλης, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της διαδικασίας της διανομής. Παράλληλα όμως, το γεγονός ότι η διανομή έγινε τόσο γρήγορα μας οδήγησε σε μια κοινή διαπίστωση πως ο αριθμός των αστέγων στην πόλη μας έχει αυξηθεί δραματικά. Γεγονός, που κάνει επιτακτική την ανάγκη για πιο δυναμικές δράσεις και νέες πρωτοβουλίες, από όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας.

Πηγή: ellines-energoi-polites.blogspot.com

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010, 13:04