Μοιράζουν τις καταθέσεις τους οι Έλληνες φοβούμενοι «κούρεμα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 04:52
Μοιράζουν τις καταθέσεις τους οι Έλληνες φοβούμενοι «κούρεμα»
Το «κούρεμα» των καταθέσεων τους φοβούνται οι Έλληνες μετά την πρόσφατη τακτική που ακολουθήθηκε στην Κύπρο και έτσι άρχισαν να παίρνουν τα μέτρα τους. Μοιράζουν λοιπόν τις καταθέσεις τους σε διαφορετικές τράπεζες ώστε το σύνολο του λογαριασμού τους να βρίσκεται κάτω από τις 100.000 ευρώ.

Το τελευταίο 15νθήμερο οι ελληνικές τράπεζες δέχονται πλήθος αιτημάτων από πελάτες τους, οι οποίοι ζητούν να «σπάσουν» την κατάθεσή τους σε πολλά ονόματα. Μετατρέπουν δηλαδή τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή προθεσμίας σε κοινούς με συνδικαιούχους δύο ή περισσότερα άτομα.

Στόχος τους είναι το ποσό κατάθεσης ανά φυσικό πρόσωπο να διατηρείται κάτω από τα 100.000 ευρώ.

Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι η λύση σωτηρίας που υιοθετήθηκε για την Κύπρο και κούρεψε μέχρι και κατά 60% τις καταθέσεις με υπόλοιπα πάνω από 100.000 ευρώ οδηγεί και στην Ελλάδα χιλιάδες καταθέτες στο «σπάσιμο» των λογαριασμών τους.

Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο κουρέματος στις καταθέσεις που τηρούνται στις ελληνικές τράπεζες και εξηγούν πως «η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έγινε μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με ποσό 50 δισ. ευρώ από τη δανειακή σύμβαση».

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 09:54