Αποχή επί μία εβδομάδα από το φαγητό που προμηθεύονται από εταιρεία catering έκαναν οι πρόσφυγες στο LM Village στη Μυρσίνη, διαμαρτυρόμενοι για τη χαμηλή ποιότητα και την απουσία συγκεκριμένων παραδοσιακών φαγητών.

Το διάστημα αυτό οι πρόσφυγες σιτίζονταν με φαγητό που παρασκεύαζαν μόνοι τους στα καταλύματά τους. Η εταιρεία τελικά προσαρμόσθηκε στις γαστριμαργικές τους απαιτήσεις και η σίτιση γίνεται πλέον κανονικά, αν και πολλοί επιθυμούν να σιτίζονται με τα μέσα που διαθέτει το μικρό νοικοκυριό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη) θα επισκεφθούν το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη οι Γιατροί του Κόσμου, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδος Κώστα Τσαούση, ενώ την Τρίτη ομάδα μαιών θα βρίσκεται στο LM VIllage.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του τοπικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας Χριστοφόρου Μαρία και η γραμματέας Τασία Μπίκου επισκέπτονται πολύ συχνά το Κέντρο για ταξινόμηση και διανομή βοήθειας.

Παράλληλα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα μαθήματα διδασκαλίας για ενηλίκους και παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κέντρο Προσφύγων βρίσκεται στον πυρήνα της παγκόσμιας ειδησεογραφίας. Χθες στη Μυρσίνη εμφανίσθηκε τηλεοπτικό συνεργείο του NBC καθώς και γερμανικής τηλεόρασης.

ΠΗΓΗ: patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης