Αποκατάσταση , μισθολογική και βαθμολογική για τα 19 χρόνια που έχασαν, παραμένοντας αδιόριστοι παρότι είχαν πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998 ζητούν οι 2.200 διορισθέντες ως δικαστικοί υπάλληλοι σε διάφορα δικαστήρια της χώρας.

Με προσφυγή τους ζητούν τις αυξήσεις που θα είχαν πάρει όλα αυτά τα χρόνια στους μισθούς τους αλλά και τις προαγωγές τους, εάν δεν διορίζονταν μόλις πέρυσι, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσφυγή τους συζητήθηκε σήμερα με την διαδικασία της πρότυπης δίκης στην αυξημένη, 7μελή σύνθεση, του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αικατερίνη Συγγούνα και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή.

Οι υπάλληλοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης στο σκέλος που δεν εμπεριέχουν ρήτρα αναδρομής ως προς τη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους. Σύμφωνα με την προσφυγή τους, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης αναδρομική μισθολογική και βαθμολογική τους αποκατάσταση από το 1998 έως την ημέρα διορισμού τους, το περασμένο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης