Μυστήριοι θόρυβοι αναστάτωσαν τους κατοίκους

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 04:05
Μυστήριοι θόρυβοι αναστάτωσαν τους κατοίκους
Μυστήριο καλύπτει τους θορύβους που προκάλεσαν ανησυχία χθες το πρωί στην Παλαιόχωρα και ήταν η αιτία για να βγουν από τις σχολικές αίθουσες οι μαθητές. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, με τους οποίους επικοινώνησαν τα Χανιώτικα Νέα, δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν, η μία στη Χώρα Σφακίων και η άλλη νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας, δεν δικαιολογούν τον συγκεκριμένο θόρυβο.

Ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Γιώργος Δερμιτζάκης μας είπε ότι θορυβήθηκε ο κόσμος της Παλαιόχωρας όταν εκδηλώθηκαν δονήσεις οι οποίες συνοδεύοταν από θόρυβο που παρέπεμπε σε εκρήξεις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αναγκαστήκαμε να βγάλουμε τα παιδιά από τα σχολεία» και ότι μιλώντας με εκπροσώπους Σεισμολογικού Κέντρου οι εκπρόσωποι του Δήμου ενημερώθηκαν ότι κατά πάσα πιθανότητα ο θόρυβος οφειλόταν σε ελαφρές σεισμικές δονήσεις που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, σε επικοινωνία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι σεισμολόγοι εκτίμησαν ότι ο θόρυβος δεν σχετίζεται με τις ασθενείς σεισμικές δονήσεις που εκδηλώθηκαν χθες το πρωί, από αυτές που εκδηλώνονται καθημερινά στην Ελλάδα και ούτε καν ανακοινώνονται, αφού είναι συνηθισμένες και χωρίς ιδιαίτερη σημασία.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί καταγράφηκαν:

• Στις 7 το πρωί ασθενής σεισμική δόνηση 2,3 Ρίχτερ στην περιοχή βόρεια της Χώρας Σφακίων.
• Στις 8.30 το πρωί ασθενής σεισμική δόνηση 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους η πιο ισχυρή σεισμική δόνηση, αυτή των 2,9 βαθμών Ρίχτερ, ήταν σε τέτοια απόσταση από την Παλαιόχωρα που, κατά τις εκτιμήσεις τους, δεν μπορεί να έγινε αισθητός στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: haniotika-nea.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 04:05