Παραμένουν τα ερωτήματα για την υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης 52χρονου οικογενειάρχη από τις σφαίρες του όπλου του 30χρονου ειδικού φρουρού στην Καστοριά.

Η επόμενη ημέρα για την άγρια δολοφονία στην περιοχή Λεύκη δεν προσέθεσε τίποτα καινούργιο και τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός ομολόγησε την πράξη του, υπέπεσε σε αντιφάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει τον λόγο που τον οδήγησε στην απόφαση να αφαιρέσει μία ανθρώπινη ζωή.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στην υπόθεση και να βρουν την άκρη του νήματος.


(Ο δράστης μεταβαίνει στον ανακριτή)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απολογία

Από τις 08.15 o ειδικός φρουρός απολογούνταν στον τακτικό ανακριτή και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο νεαρός αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στην τοπική Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και είχε πρωταγωνιστήσει στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, ισχυρίζεται ότι οδηγήθηκε στο έγκλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και ότι σκοπός του ήταν η ληστεία.

Τα γεγονότα όμως έρχονται σε πλήρη αντίφαση, καθώς στο ταξί βρέθηκαν περίπου 550 ευρώ.

Η ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος του ο εισαγγελέας δεν συμπεριλαμβάνει την κατηγορία της ληστείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο 52χρονος ταξιτζής δεν είχε καμία ελπίδα από τη στιγμή που ο νεαρός αστυνομικός είχε πάρει την απόφαση να τον σκοτώσει με το 45άρι του. Το θύμα έφερε δύο τραύματα, ένα στη δεξιά κροταφική χώρα και ένα άλλο διαμπερές στην άνω δεξιά θωρακική χώρα.

Όπως φαίνεται, ο δράστης ανάγκασε προηγουμένως το θύμα του να βγει από το ταξί και να περπατήσει περίπου 30 μέτρα έως το σημείο που το εκτέλεσε.



«Δεν υπάρχει επιστροφή για το κακό που έγινε»

Σπαρακτικό είναι το μήνυμα που απέστειλε η κόρη του άτυχου οικογενειάρχη μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook. Ανέβασε μια φωτογραφία της μαζί με τον πατέρα της και έγραψε: «Μου τον πήραν, τον έχασα για πάντα. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Ήταν ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου».

Στην άλλη όχθη, συγκλονισμένη είναι και η οικογένεια του 30χρονου ειδικού φρουρού.

«Εμείς, η οικογένεια του ειδικού φρουρού που κατηγορείται για την αποτρόπαια πράξη της αφαίρεσης της ζωής ενός συνανθρώπου μας, συναισθανόμενοι το βαρύ πένθος της συζύγου και των τέκνων του εκλιπόντος, Καλλιάνθης, Νικολάου και Αθανασίας, μέσα από την καρδιά μας και με πόνο ψυχής συλλυπούμαστε ειλικρινά.

»Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει επιστροφή για το κακό που έγινε. Μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχει. Με επίγνωση του μεγέθους του κακού που έγινε στην οικογένεια του εκλιπόντος, ζητάμε ταπεινά συγγνώμη. Αισθανόμαστε βαθιά το μέγεθος των τραγικών στιγμών της οικογένειας.

»Το ίδιο δράμα ζούμε και εμείς, που το παιδί μας που αναθρέψαμε με τόση αγάπη, οδηγήθηκε σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη. Ξαφνικά η περηφάνια για τον ήρωά μας, που με κίνδυνο της ζωής του άσκησε το υπηρεσιακό του καθήκον, έγινε θρήνος για εμάς, την οικογένειά του. Ελπίζουμε ο Θεός να σταλάξει βάλσαμο στους ανθρώπους που πενθούν για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου και συνανθρώπου μας που τόσο άδικα χάθηκε και να γαληνέψει την ψυχή του παιδιού μας για να μπορέσει να ζητήσει συγχώρεση από τον Μεγαλοδύναμο για την αδικαιολόγητη πράξη του» αναφέρουν.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω»

«Όταν μπήκα στο ταξί, δεν ήθελα να σκοτώσω. Να ληστέψω ήθελα. Διακόσια ευρώ χρειαζόμουν. Τον οδήγησα σε μία περιοχή που γνωρίζω και εκεί έβγαλα όπλο. Ο οδηγός αντέδρασε. Βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Όταν επιχείρησε να με χτυπήσει, τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Δεν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ήμουν πιεσμένος από την οικονομική μου κατάσταση. Ο μισθός δεν μου αρκούσε για να πληρώσω όλα όσα χρειαζόμουν».

Αυτά φέρεται να δήλωσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Καστοριάς ο 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος δολοφόνησε σε οικόπεδο που ανήκει στην οικογένειά του τον 52χρονο οδηγό ταξί, Κοσμά Τζέλιο.


(Το σημείο όπου έγινε η τραγωδία)

Με πληροφορίες από alphafm.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης