Ένα πολιτικό αεροσκάφος απογειώθηκε από το JFK της Νέας Υόρκης με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, όμως ήδη από την κεντρική Μεσόγειο είχε αρχίσει να εκτυλίσσεται ένα θρίλερ με ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη να συνοδεύουν το αεροπλάνο, μέχρι αυτό να εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο και τη συνοδεία να την αναλάβουν ελληνικά μαχητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24.gr, ο λόγος της κινητοποίησης ήταν η πληροφορία ότι πιθανότατα είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο, οπότε και ενεργοποιήθηκε ο σχετικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μόλις το αεροπλάνο εισήλθε στο FIR Αθηνών, ένα ζευγάρι ελληνικών μαχητικών απογειώθηκε από τον Άραξο και το συνόδευσε μέχρι τα βόρεια της Κρήτης, οπότε και η συνοδεία συνεχίστηκε από άλλο ζευγάρι μαχητικών που απογειώθηκαν από το Καστέλλι του Ηρακλείου. 

Όταν το αεροπλάνο με κατεύθυνση το Τελ Αβίβ εξήλθε του ελληνικού FIR, τα μαχητικά επέστρεψαν στη βάση τους. Το αεροπλάνο στη συνέχεια προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ισραήλ.

Υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση που θα πρέπει τις επόμενες ώρες να διαλευκανθούν, ενδεχομένως με επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης